Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. november 2003 kl 18.00 Gnottene

Da Ylummermuggen kom

Det er Wow som blir dagens helt, når han klarer å fange Ylummermuggen (Foto: Espen Røst)
Det er Wow som blir dagens helt, når han klarer å fange Ylummermuggen (Foto: Espen Røst)
Stella står opp til nok en silver dag og finner en støvdott på gulvet. Kaisa bestemmer at de skal ha støv-samle-dag i grotten. Det tar ikke lang tid før hun løper rundt og kommanderer Stella og Tander.

Tander finner en støvdott som freser når han tar på den, og plutselig så sovner han! Stella og Wow samler støv på postulatplassen, men blir kommandert bort for å hjelpe Tander. Stella finner også den mystiske støvdotten og sovner hun også.

Bare Sampler igjen
Kaisa blir ikke blid når hun finner dem sovende, men også hun sovner når hun tar etter støvdotten. Sampler kommer tilbake med en silverkrystall, og oppdager de tre sovende ved siden av støvet. Etter flere forsøk på å vekke dem oppdager han at de våkner når de hører det verste de vet.

Wow blir helt
Snart er alle våkne, nå må de bare finne ut hvorfor de sovnet av støvet. Sampler oppdager at det er Ylummermugg som har kommet til grotten. Det sprer seg fort og er meget farlig….

Det eneste som kan stoppe muggen er en silverkrystall. Sampler tar fram krystallen han har funnet, men muggen er borte. Jakten starter og det er Wow som blir dagens helt.

Om serien
Gnottebarna heter Stella, Tander, Sampler og Kaisa. De bor i en hule, og her må de være helt til de blir voksne. De er veldig redde for mennesker og sollys, for sola gjør slik at pelsen deres visner. I hulen har gnottene det fint. Her holder de kontakten med resten av gnotteverdenen, blant annet gjennom gnotteposten. Gnottebarna sender også et brev hver måned, gnulebrevet, der de forteller hvordan de har det i grotten sin.

Hver av gnottene har sin særegne personlighet. Én er sjenert, én samler på lyder og masse annet rart, én er en drømmer og minstemann er familiens sjarmtroll. Stemmene til gnottene tilhører noen av Norges mest kjente skuespillere, blant andre Grethe Kausland, Brit Elisabeth Haagensli, Dennis Storhøi, Jannike Kruse og Lars Mjøen. Figurene er over to meter høye, og inni draktene er det akrobater fra Kenneth Deans tropp. Gnottene hopper, spretter, synger og danser. Hver dag har de "gnottastikk" til heftig popmusikk som sikkert får fart på ungene foran tv’n!

Draktene er designet av Johnny Carlsen, en Hamar-kunstner, og produsert av EFFECTSTUDIO i Stockholm. De har også hentet inn eksperthjelp fra Jim Henson Productions.

Serien er rettet mot barn i alderen 4-8 år.

Barne-TV-serie
Produsent: Nordmagi a/s, nordmagi@nordmagi.com
Produksjon: Fabelaktiv as, Executive Producer Bjarte Ytre-Arne, bjarte.ytre-arne@fabelaktiv.no, 62 53 58 19
Instruktør/kunstnerisk leder: Kenneth Dean
Medvirkende (stemmer): Brit Elisabeth Haagensli, Grethe Kausland, Jannicke Kruse, Aksel Hennie, Lars Mjøen, Dennis Storhøi.
Pressekontakt: Elisabeth Burø, 23 04 98 32/93 04 66 97,
Kontakt Nordmagi: Karoline Høver Lunde, tlf. 23 04 27 48,