Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. april 2005 kl 20.20 På nett med byen

Revy fra Edderkoppen teater

Hele ensemblet i
Hele ensemblet i "På nett med byen" som består av Cheezy Keys, Geir Morstad, Brede Bøe, Anne Marit Jacobsen og Linn Skåber. (Foto: Scanpix)
Da Edderkoppen teater gjenåpnet etter brann høsten 2003, var revyen "På nett med byen" første forestilling. Tom Sterri var mannen bak, mens de komiske talentene stod i kø for å presentere revyen.

Revyen spinner tråder tilbake til gamle revynumre fra Oslo, men er også høyt og lavt i det moderne Norge. Og nettet snøres bokstavelig rundt både kongehus og katedral.

Skuespillerne
Hovedrollene innehas av Anne Marit Jacobsen, Linn Skåber, Brede Bøe, Geir Morstad og Cheezy Keys. Det er første gang Anne Marit Jacobsen opptrer med Linn Skåber, første gang Geir Morstad og Brede Bøe spiller med damene, og vi har aldri sett Norges nye tilskudd på stjernehimmelen, Cheezy Keys, sammen med de andre etablerte stjernene tidligere.

Anne Marit Jacobsen har revy i blodet og mestrer hele registeret, fra det sarteste, sarte til det buldrende lattervekkende. Anne Marit var med da Tom overtok og gav ABC-teatret nytt liv med suksessen "Festrevy for Norge" i 1994.

Geir Morstad presenterer et vidt spekter som også gjør ham til en respektabel skuespiller. Geir var med på Toms "Damenes aften med gutta på slep", revyen som trakk over 100.000 folk til Chat Noir.

Brede Bøe er kanskje av de fleste mest kjent som Norges morsomste og beste imitator. Men han har også et stort repertoar som omfavner både sang og skuespill. Han har for øvrig vært med på samtlige av Toms revyer, noe som er en stor grunn til suksessene.

Linn Skåber er blitt utnevnt til norsk humors førstedame. Hun har vokst opp med revyene til Lompelandslaget. Det er første gang Linn er med i en Sterri-revy.

Cheezy Keys har gjort seg bemerket som noe av det festligste man kan tenke seg innen musikalsk humor. De var også deltakere i årets Melodi Grand Prix og tok en respektabel tredjeplass. Om "På nett med byen" skrev Dagbladets anmelder : "Aldri har sang vært så morsomt å se på". Alle disse gutta har vært med Tom før, enten i revyer, sommershow eller musikaler.

"På nett med byen" er en god gammeldags, frekk og freidig, splitter ny og moderne revy. Kritikerne var delte i sine meninger om stykket, men det trakk fulle hus og var svært populært blant publikum.

Var du en av dem som gikk glipp av revyen, eller ønsker å se den igjen, har du sjansen i kveld på NRK1.

Transmisjon fra NRK Underholdning
Med: Anne Marit Jacobsen, Linn Skåber, Brede Bøe, Geir Morstad og Cheezy Keys
Ble spilt: Høsten 2003 på Edderkoppen Teater
Av: Tom Sterri
Prosjektleder NRK: Roald Øyen
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,LENKER
  • Les mer