Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 21. oktober 2008 kl 22.30 Bokprogrammet: Drømmen om noe annet

Litteratur om drømmer

Hans Olav Brenner er programleder for Bokprogrammet. (Foto:Ole Kaland, NRK)
Hans Olav Brenner er programleder for Bokprogrammet. (Foto:Ole Kaland, NRK)
Tarald Stein drømmer om å bli mann. Tidligere var han kvinne. Boken "Framandkar" er hans måte å skrive ut landet mellom "fitte og kuk" som han selv sier.
I Bokprogrammet leser Tarald Stein sin poesi for et svært maskulint publikum.


Harry Bernstein debuterte som forfatter i en alder av 96 år. Kona var død og han måtte fylle tiden sin med noe annet enn sorg og avmakt. Nå er han 98 år og skriver på sin tredje bok.
Nylig kom hans bok nummer to på norsk. "Drømmen" er en erindringsroman om den store drømmen er om et nytt liv i Amerika.

Drømmen om hjemlandet
Grizelda er chilensk flyktning. Hun kom til Norge med sin politisk aktive mann som kvoteflyktning i 1981. I 11 år drømte hun om å returnere til sitt hjemland, gjorde det, men er nå tilbake i Norge.

Drømmene og virkeligheten hadde skilt lag. Grizeldas liv er skildret i en liten bok om seks flyktninger og deres historie der hver kvinne får fortelle sin versjon av livet.

Drømme-industri
Vi drømmer om så mangt og dette vet forlagsbransjen å utnytte. Det finnes bøker som lover deg vakker kropp, evig lykke, store reiser, dyr bil, minimalistisk innredning osv. Men dypest sett inneholder drømmen også rom for endring og muligheten for en bedre morgendag.

Egenprodusert fra NRK Kultur (2008)
Programleder er Hans Olav Brenner
Kontaktperson: Anne Bekkevold, 23048956
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65900 info@nrk.no