Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. juli 2003 kl 00.35 Shine On You Crazy Diamond

Myteomspunnet legende

Syd Barrett har vært inspirasjonskilde for en rekke av vår tids artister.
Syd Barrett har vært inspirasjonskilde for en rekke av vår tids artister.
I 1968 forsvant Syd Barrett brått ut av Pink Floyd, og markerte dermed slutten på det første kapittelet i historien om det legendariske bandet. I denne britiske dokumentaren følger vi Pink Floyd under Barretts regime som førte gruppen til kultstatus på kort tid med sine psykedeliske låter.

Tre år før Syd Barrett forsvant, hadde han skapt musikkhistorie da han startet Pink Floyd med Roger Waters, Rick Wright og Nick Mason. Som vokalist, låtskriver og gitarist hadde han stor innflytelse på gruppen, og tok lederposisjonen fram til han plutselig sluttet.

Psykedeliske stoffer
Den brå avslutningen på Barretts karriere i Pink Floyd er blitt forklart med narkotikamisbruk og psykiske problemer. Som så mange andre på denne tiden eksperimenterte Barrett med "bevissthetsutvidende" stoffer, som kan ha resultert i stor inspirasjon og kreativitet – og en skakkjørt psyke.

Sjeldne klipp
Dokumentaren viser sjeldne scener fra Pink Floyds første år. Vi får også nye intervjuer med bandmedlemmene David Gilmour, Rick Wright, Roger Waters og Nick Mason – i tillegg til deres venner og fans. Blant andre møter vi Jerry Shirley (Humble Pie), Graham Coxon (Blur) og Bob Klose som var et av de originale bandmedlemmene i Pink Floyd.

Blant sangene vi får høre er "Shine on You Crazy Diamond", "Interstellar Overdrive", "Arnold Layne", "See Emily Play" og "Bike".

Innkjøpt dokumentar
Kontaktperson: Niels Bierge
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96