Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. juni 2010 kl 19.30 Grønn glede

En frodig oase


Sildrende vann, blafrende ild og smygende damp – tre viktige stikkord for en dam i hagen. Og det er akkurat det Grønn glede skal prøve å lage i kveld, med belegningsstein, duk og mange planter.

- Å lage en dam er egentlig ganske enkelt. Har man en damduk, så er det gjort på en dag, sier gartner Tom Egeberg Hvål. Han har tegnet et damanlegg som kan ta pusten fra de fleste, men lover at mye er gjort i løpet av en dag. Målet er få til en frodig oase, og han drar fram digre steiner, gamle stokker, mose fra skogen og masse planter.

Plantene er valgt med omhu. Noen vil ha skygge, andre vil ha mye sol. - Dessuten ser jeg etter planter som er ulike i bladformen, men som har noen fellestrekk i farger, sier Tom. I tillegg til blant annet rabarbra, er det prydgress som kan bli flere meter høyt, og en krypende timian.

"Grønn glede" viser også hvordan en kompostbinge kan bli et lite smykke i hagen. – Denne trenger du ikke gjemme bort i en krok, skryter programleder Mette Stensholt Schau.

Om serien
Programleder Mette Stensholt Schau er tilbake for å spre grønn glede gjennom hele sommeren sammen med gartner Tom Egeberg Hvål. Denne gangen flytter de inn i en kolonihage!
Drømmen om den lille hagen har vært sterk hos dem lenge, og nå skal drømmen endelig gå i oppfyllelse. Dette blir den niende sommeren på rad Mette Stensholt Schau og Tom Egeberg Hvål skal gi inspirasjon og glede til grønne hender.
I årets sesong er det hage i det lille formatet som er hovedtemaet. Men det blir likevel rom for både uteplass, kjøkkenhage og utekjøkken.

- Alt vi gjør i det lille formatet kan forstørres eller forminskes - hvis det bare er en balkong du har til rådighet. Vi skal ha både jordbær i oppvaskhansker og poteter i kasse, forteller Mette.

NRK produksjon (2010)
Programleder: Mette Stensholt Schau
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumssevice, tlf 815 65 900