Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 19. januar 1999 kl 20.00 Advokatene

Advokatene (t)

NRK2 tirsdag 19. januar kl 20.00
Advokatene (19)

Lesbisk mor vil gifte seg

Berluti har gjennom tv-annonsering skaffet advokatfirmaet i Boston en lang rekke nye klienter. Stor er hans forbauselse da han en dag får sin mor på besøk. Hun forteller at hun er lesbisk og gjerne vil gifte seg med sin venninne.
Denne type ekteskap er imidlertid ikke helt etter de gjeldende juridiske regler, derfor ber hun Berluti om å føre saken videre i rettssystemet. Nokså beklemt påtar han seg jobben.
Eugene står midt oppe i en voldtektssak der han representerer Henry Porter, en mann som tidligere er dømt for seksualforbrytelser. Denne gangen er han siktet for overfall på en kvinne som får en røff behandling av Eugene i retten. Han går så langt som å påstå at det var kvinnen selv som som tok initiativet, og at hun gjennom sin utfordrende klesstil viste at hun var ute etter seksuell oppmerksomhet.

Om serien
\"Advokatene\" (The Practice) er blant de mest sette dramaseriene i USA, der den nå er inne i sin fjerde sesong. Serien er skrevet og produsert av David E. Kelley, mannen bak suksesser som \"Chicago Hope\" og \"L.A. Law\". Denne gang gir han et mer realistisk og uglamorøst bilde av hverdagen ved et lite advokatkontor i Boston. Her har juristene løs snipp og bukser uten press. Men smarte er de, og de lar seg ikke pille på nesen når sakene til slutt havner i retten.
Bobby Donnell (Dylan McDermott) er sjefen, en ung idealistisk jurist med ubøyelig rettferdighetsssans. Hans høyre hånd er Ellenor Fruett (Camryn Manheim), en fornuftig og frittalende dame. Eugene Young (Steve Harris) er en kjapp og energisk kar, mens Lindsay Dole (Kelli Williams) er nyutdannet og noe usikker. Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) er kontorets trygge og rolige sekretær som holder orden på saker og ting. Endelig har vi Jimmy Berluti (Michael Badalucco), en entusiastisk advokat og god venn av Bobby.

NRK1 tirsdag kl 20.00

Bilde (elektronisk via NTB/Data-tv/Internett)
Berluti (Michael Badalucco) går motvillig med på å representere sin lesbiske mor.

Amerikansk dramaserie
Produksjon: 20th Century Fox (sendt på ABC)
Originaltittel: The Practice
Med Dylan McDermott, Camryn Manheim, Kelli Williams, Steve Harris, Michael Badalucco
Produsent og manusforfatter: David E. Kelley

Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51