Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 2. oktober 2000 kl 19.30 Puls

Puls (ttv)

NRK1 mandag 2. oktober kl 19.30
Puls

Passiv dødshjelp på norske sykehus

I kveld kommer Puls til å fortelle deg noe du ikke hadde trodd om norsk helsevesen. For hvis du blir alvorlig syk og havner på sykehus, regner du vel med at leger og sykepleiere gjør hva de kan for å redde deg?

Men slik er det ikke alltid. I noen tilfeller kan legen skrive et merke i journalen din som forteller de andre som er på vakt at de ikke skal redde deg dersom du for eksempel får hjerteproblemer. Og dersom legen setter et slikt merke, kan det tenkes at verken du eller dine pårørende får vite det.

Passiv dødshjelp er hovedtema i kveldens Puls.

Syk av kjent matvare
En annen sak på agendaen i kveld er en populær matvare som den siste tiden har gjort flere barn svært syke. En liten bit var alt som skulle til før de merket symptomene. Produktet ser nesten nøyaktig ut som det alltid har gjort, men skjuler noe som for mange utgjør en livsfarlig forskjell: Produsenten har tilsatt nøtter. Vi møter sju år gamle Øystein som har erfart dette.

Slankepille som frynsegode
Det er mange måter å gi de ansatte frynsegoder på. Vi har hørt om barnepass, hushjelp, massasje og trim. Men hva hadde du sagt hvis sjefen din ville gi deg slankepiller? Det finnes faktisk et firma i Norge som ønsker å gi de ansatte nettopp det. Og det er ikke hvilket som helst firma.

NRK1 mandag kl 19.30

Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Lars Kise
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)
http://www.nrk.no/fakta/puls/