Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. oktober 2000 kl 19.55 På grensen: Schnitzel og førerkort

På grensen: Schnitzel og førerkort (ttv)


NRK1 lørdag 28. oktober kl 19.55
På grensen (7:8)

Barbro vil lære å kjøre

Barbro har ikke sertifikat og Runar tilbyr seg å lære henne å kjøre bil. Men først vil han tørrtrene med henne, på Barbros rom. Han skal lære henne å gire, og med en agurk som girstang setter han i gang undervisningen.

Runar leker også sikkerhetsbelte og holder den ene armen rundt brystet hennes. Plutselig kommer Conny brasende inn, og han oppfatter situasjonen som noe helt annet enn det den egentlig er. Han blir fryktelig lei seg og går utenfor tollstasjonen for å gråte en skvett og trekke luft. Han føler seg så ensom og deprimert. Ingen vil ha ham. Ved bommen står en turgåer som spør hva som feiler ham. Turgåeren viser seg å være psykolog og tilbyr sin hjelp til stakkars Conny.

Samtidig er kjøpmannen Leif fortvilet. Alle hans schnitzler er blitt borte fra frysedisken, og han kan ikke forstå hvem som har stjålet dem. Både Runar og Conny nekter, og Barbro sier ingenting. Hvem har tatt dem og hvorfor?

Svensk-norsk samarbeid
NRK Drama og SVT Drama Göteborg har lange tradisjoner i å samarbeide om såkalte sitcom-serier. Dette samarbeidet har i årenes løp ført til suksesseriene \"Fleksnes\", \"Albert og Herbert\" og \"Fredrikssons Fabrikk\". Nå var det på tide å skape en serie sammen igjen, og denne gangen ble manusforfatterne Ulf Malmros og Lars Vasa Johansson engasjert til å skrive manuset.

Hovedpersonene
Runar (Ingar Helge Gimle) og Conny (Claes Månsson) har tilbrakt hele sitt arbeidsliv på grensestasjonen mellom Norge og Sverige, og tiden har stått litt stille. Så kommer Barbro (Gunnel Fred) og roter det til. Hun har flyttet fra storbyen for å leve et idyllisk liv på landet, og hennes ambisjon er å skrive bok. Nå starter en klønete kamp mellom Runar og Conny om Barbros oppmerksomhet.

Sigmund Sæverud spiller kjøpmannen Leif som er en sentral person i serien, mens Mathias Calmeyer og Tone Helly-Hansen gestalter forskjellige roller som norske menn og kvinner. Også svenske Ingemar Carlehed fremtrer i ulike roller som svenske kvinner.

NRK1 lørdag kl 19.55

Samproduksjon NRK Drama og SVT Drama Göteborg
Produsent: MTV Produktion
Medvirkende: Ingar Helge Gimle, Claes Månsson, Gunnel Fred, Sigmund Sæverud, Tone Helly-Hansen, Ingemar Carlehed og Mathias Calmeyer
Regi: Göran Parkrud
Prosjektleder NRK Drama: Hallvard Blekastad
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilde
Runar (Ingar Helge Gimle) og Conny (Claes Månsson) slåss stadig om Barbros (Gunnel Fred) oppmerksomhet. (Foto: SVT Gøteborg)