Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. august 1999 kl 19.30 Tatt av filmen

Tatt av filmen (ttv)


NRK1 onsdag 4. august kl 19.30
Tatt av filmen (3:6)

Fire menn, men Turid er sjefen

Programleder Turid Birkeland får kun menn i studio i kveld i spørreleken \"Tatt av filmen\". Men hun lar seg ikke vippe av pinnen av den grunn.
Filmregissørene Trygve Allister Diesen og Emil Stang Lund har \"overlevd\" de to forrige programmene, og skal i kveld møte to mannlige motstandere. Disse to er programlederduoen Tonny Kluften og Geir Kolden fra NRK2-programmet \"Jazz og Heavy\". Så spørs det da, om filmregissørene denne gangen blir danket ut.

Tomannslag
Konkurransen er lagt opp slik at to tomannslag møtes til dyst i hver sending. Vinnerlaget går videre til neste program hvor de må konkurrere med et nytt tomannslag. Det laget som får flest poeng, går videre. Men det er ikke mulig å samle opp poeng, så hvert oppgjør starter på null. Konkurransen avvikles etter et \"vinneren tar alt\"-prinsipp.
At \"Tatt av filmen\" ikke skal være et program bare for filmeksperter, understrekes også i valget av konkurransedeltakere. Her er både stand up- komikere, musikere, journalister, idrettsstjerner, forfattere - og to filmregissører.
- Men filmregissører har rykte på seg for ikke å kunne så mye om andres filmer, antyder Erlend Eskeland.

Filmregissører mot komikere
Hvordan filmregissørene klarer seg i denne uhøytidelige spørrekonkurransen fikk vi allerede et inntrykk av i første program. Da stilte nemlig filmregissørene Trygve Allister Diesen og Emil Stang Lund opp. Begge to gikk videre og er med i kveld.

Laguttaket
Disse lagene er igjen:
\"Jazz- og Heavy\"-laget
består av programlederduoen Tonny Kluten og Geir Kolden fra nevnte musikkprogram på NRK2.

Radiojournalist-laget
består av Hans Christian Andersen fra NRK P3 og Steinar Fjeld som regnes som pop-radioens Grand Old Man. Steinar Fjeld er dessuten musiker og P3-manager.

Forfatter- laget
består av forfatter og journalist May Grethe Lerum - kjent bl.a. for bokserien \"Livets døtre\" - og Rune Christensen, forfatter og redaktør av tidsskriftet \"Vinduet\".

Musiker-laget
består av musikeren Stephen Ackles og Pål Granlund som er president i Elvis Presleys norske fanklubb.
Alle deltakerne i den uhøytidelige spørreleken \"Tatt av filmen\" har gjort det skarpt på sine respektive områder. Men hvor vel bevandret i filmens verden de er, gjenstår å se.
\"Tatt av filmen\" sendes i NRK1 seks onsdager på rad i juli og august, med reprise i NRK2 påfølgende tirsdag.

Program 1: 21. juli
Program 2: 28. juli
Program 3. 4. august
Program 4: 11. august
Program 5: 18. august
Program 6. 25. august

NRK1 onsdag kl. 19.30

Bilde
Geir Kolden og Tonny Kluften, \"Jazz og Heavy\"-gutta fra NRK2, kjemper mot filmregissører i kveldens \"Tatt av filmen\". (NRK-foto: Ole Kaland)

Spørrelek fra Filmredaksjonen NRK
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Produksjonsleder: Haagen Guttu
Programleder: Turid Birkeland
Dommer: Brita Møystad Engseth