Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 lørdag 10. november 2007 kl 11.08 PopQuiz

PopQuiz over millionen

- Hvor skal dette ende, tenker kanskje Finn Bjelke som to ganger i høst har hatt over en million lyttere når han har servert PopQuiz på NRK P1. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
- Hvor skal dette ende, tenker kanskje Finn Bjelke som to ganger i høst har hatt over en million lyttere når han har servert PopQuiz på NRK P1. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
- Hjelp, lytterne strømmer til i bøtter og spann, sier Finn Bjelke i NRK P1s PopQuiz. To ganger i høst har han hatt over millionen lyttere og snittet nærmer seg 900 000.

Blant helgetilbud både på radio og TV er det stort sett bare "Gullrekka" på fredagskveldene i NRK som kan hamle opp med Bjelke og Popquiz i oppslutning. Det vil si enkelte andre radioprogrammer i helgene som for eksempel Nitimen kan matche PopQuiz, men ellers må de fleste finne seg i å bekle plassene nedover på rankinglistene.

Jentene kommer
Ekstra morsomt synes Bjelke det er at stadig flere jenter melder seg som deltakere og trolig også som lyttere. - Dette har jo lenge vært en guttegreie. Det har vært langt mellom de kvinnelige innringerne. Men nå er det mange flere som ringer og vi har hatt flere rene jentedueller på lufta. Litt tøfft for meg å plutselig begynne å forholde meg til det andre kjønn, men det må jeg vel tåle, smiler Finn.

Musikkdoser og tvekamper
Oppskrifta på PopQuiz er like enkel som den er god. Finn eller en annen programleder om han skulle ha en frihelg spiller pop- og rockmusikk knyttet til de siste tiår og så er det to og to som konkurrerer. Beste kvinne eller mann går videre og innimellom slår Finn av en prat med deltakerne. Og det hele naturlig krydret med rikelige doser musikk knyttet til oppgavene.

Alle på hyttetur ringer PopQuiz
Ofte har den som ringer et større mannskap i bakgrunnen. - Folk på hytteturer elsker PopQuiz. Det er et uendelig antall nordmenn som er på hyttetur hver eneste lørdag har jeg kunnet konstatere. Før trodde jeg det var bare gutter på hytteturer. I det siste har jeg funnet ut at også er jenter i store skarer som drar på hytteturer. Og bortimot alle på hyttetur har nå begynt å ringe PopQuiz lørdag formiddag. Det setter jo jeg og NRK P1 veldig stor pris på, sier "millionprogramleder" Finn Bjelke.

Fakta PopQuiz
Musikalsk spørrelek som sendes lørdager kl 11.08 på NRK P1.
PopQuiz startet med tittelen To pluss to med undertittel PopQuiz lørdag 8. april 2000. Siden lørdag 6. januar 2001 har det hett bare PopQuiz.
I snitt 885 000 lyttere høsten 2007.
1 million 11 000 lyttere 18. august 2007.
1 million 8 000 lyttere 15. september 2007.
Har du lyst til å delta ring tlf 815 49 002 lørdag formiddag.