Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 18. juni 2009 kl 00.45 E6 - en reise gjennom nordmenns hverdag

Et langt stykke Norge

Programleder Truls Svendsen har kjørt Norge på langs i bobil. (Foto: Monster/NRK)
Programleder Truls Svendsen har kjørt Norge på langs i bobil. (Foto: Monster/NRK)
E6 er Norges hovedferdselsåre, strekker seg gjennom hele landet og er 2762 kilometer lang. Programleder Truls Svendsen vil bli bedre kjent med menneskene som bor, jobber og reiser langs veien og bestemmer seg for å kjøre distansen i bobil.

Turen går fra Svinesund til Kirkenes, og på sin vei møter Truls støvsugerselgeren Ted, postdamen Marit, trailersjåføren Rigmor, dyrlegen Terje, sjamanen Ronald og mange flere.

Med seg på den 40 dager lange reisen har Svendsen et tv-team på tre, bestående av Kristoffer Hegreberg, Christian Meinseth og Martin Otterbeck.

På jakt etter hverdagen
Programmet er inspirert av Trude Lorentzens bok "E6 – en reise gjennom nordmenns liv". Fokuset er på helt vanlige mennesker, og det er hverdagen Truls og teamet er på jakt etter.

Truls Svendsen har tidligere vært programleder for "Kroppen" på NRK, og er også kjent som for sine mange humorinnslag i TV 2-talkshowet "Senkveld".

Fra Svinesund til Kjeller
I kveldens episode går turen fra Svinesund, gjennom Østfold, Oslo og Romerike, til Kjeller.

Den norske delen av E6 starter på Svinesundbroen, og det er også her Truls Svendsen begynner sin reise. Det blir imidlertid ikke helt den starten Truls hadde tenkt seg, for allerede på den andre siden av broen blir han stoppet i tollen…

I Østfold er E6 preget av byggearbeid og på Skjeberg blir det nok en ufrivillig pause. Truls benytter anledningen til å bli bedre kjent med de som jobber med å vedlikeholde veien.

I Moss møter Truls en fyr som bruker E6 hver dag i forbindelse med jobb. Ted er støvsugerselger og Truls får være med ham på jobb.

På Kjeller flyplass treffer Truls trafikkhelikopterpilot André Eilertsen. André har i 15 år hjulpet trafikantene med oppdatert trafikkinformasjon gjennom blant annet P4, NRK P1 og Kanal 24. Truls blir med opp i lufta og får oppleve E6 fra et fugleperspektiv.

Programmet er sendt tidligere

Underholdende dokumentarserie i åtte deler (2008)
Produsert av Monster
Programleder: Truls Svendsen
Produsent: Ingvild Daae
Regi: Christian Holst Meinseth, Kristoffer Hegreberg
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 918 44 239
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no