Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 4. september 2011 kl 20.00 Blod, svette og hurtigmat

På kyllingfabrikken

De seks ungdommene fra England flykter fra risplantasjen til hektiske Bangkok. Her skal de jobbe på en kyllingfabrikk, noe som byr på lange dager og sterke inntrykk.

Kyllingfabrikken er siste stopp for de matglade ungdommene. Deretter bærer reisen tilbake til England for å reflektere over hva de har lært om hurtigmaten de er så glad i.

Om serien
I Storbritannia kan man få hurtigmat til under femtilappen. Men hvor kommer egentlig denne maten i fra, hvordan er den tilberedt og til hvilken pris?

Seks unge konsumenter av hurtigmat blir ført inn i en verden de vet lite om. I en måned skal de jobbe på hvert eneste steg av hurtigmatproduksjonen. Helt fra dyrkestadiet til det ligger klart på tallerkenen.

Samtidig skal de leve sammen med de underbetalte arbeiderne i fattigslige kår og overleve på en lav lønn. De får også et innblikk i hvordan produksjonen ødelegger det lokale samfunn og kultur. Målet med sjokkterapien er å vise ungdommene hurtigmatens bakside.

Dokumentaren er i fire deler og hver episode har ulik hurtigmatrett på menyen.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk dokumentar i fire deler
Original tittel: Blood, sweat & takeaways
Produsert: BBC
Pressekontakt: Nathalie Sprus23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
Publikumssevice