Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 17. april 2010 kl 22.05 Corleone

Narkokrig

Åttitallets narkohandel fyrer opp under konfliktene i den italienske mafiaen. Totò Riina bestemmer seg for å gå til krig. (Foto: Europafilm m.fl)
Åttitallets narkohandel fyrer opp under konfliktene i den italienske mafiaen. Totò Riina bestemmer seg for å gå til krig. (Foto: Europafilm m.fl)
Palermo på åttitallet: Narkotika importert fra Thailand er den nye og ekstremt lukrative handelsvaren i den italienske mafiaen, og alle vil ha sin bit av kaka – ikke minst Totò Riina.

Råvarene raffineres og selges som heroin til USA, men Riina har ikke de nødvendige kontaktene på andre siden av Atlanteren, og blir dermed ikke en del av "det gode selskap". Han er slett ikke fornøyd med å bli satt på sidelinjen, og bestemmer seg for å gå til krig.

Samtidig jobber Biagio sammen med Boris Giuliano. Han har oppdaget mafiaens bånd til narkotikaforedling og har arrestert mafiaens apoteker, Francesco Marino Mannoia. Men når Guiliano forsøker å få tilgang til mafiabossenes bankkontoer, tar Riina affære og beordrer svogeren sin til å drepe ham.

Om serien
Denne kritikerroste serien er basert på den sanne historien om Totò "Udyret" Riina og Corleone-mafiaens vei mot toppen av Cosa Nostra, den sicilianske mafiaen."Udyret" Riina var "Il capo dei capi" – den øverste av alle sjefer. Vi følger hans blodige fotspor fra starten som drapsmann for Corleone-klanen, før han tar kontrollen over hjembyens mafia og senere hele Cosa Nostra. Riina ender som Italias mest etterlyste mann, ettersøkt for mordene på flere hundre mennesker. Det tegnes et rystende portrett av en mann som gikk over lik for å nå sine mål, og samtidig får vi et virkelig innblikk i mafiaens særegne tenkemåte og arbeidsmetoder.

Episode 4: 1979-1981
Originaltittel: Il capo dei capi (Italia 2007)
Produsert av Taodue/Pietro Valsecchi
Regi: Enzo Monteleone og Alexis Cahill
Manus: Stefano Bises, basert på en bok av Attilio Bolzoni
I rollene: Claudio Gioè, Giovan Battista Torregrossa, Francesco Casisa, Marco Leonardi, Simona Cavallari
Pressekontakt: Mette K. Skjong
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900