Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 12. juli 2008 kl 21.25 Film: Skru'n som Beckham

Indisk jente med fotballfeber

Jess (Parminder K. Nagra) har fotballspilleren David Beckham som sitt store ideal (Foto: Fox Searchlight)
Jess (Parminder K. Nagra) har fotballspilleren David Beckham som sitt store ideal (Foto: Fox Searchlight)
Jess har vokst opp i Vest-London, men familien har vært trofast mot indiske tradisjoner. Foreldrene til Jess vil at hun skal studere jus, lære å lage god indisk mat og til slutt finne en kjekk indisk mann å gifte seg med. Men Jess vil heller ha fotballsko enn å kle seg i sari.

Søsteren til Jess, Pinky, er derimot en datter etter foreldrenes hjerte. Hun skal snart gifte seg med kjæresten Teetu. Jess har også en lidenskap, fotballspilleren David Beckham. Hele rommet hennes er dekorert med plakater av ham. Det foreldrene ikke vet, er at Jess i all hemmelighet ofte tar en tur i den lokale parken hvor hun spiller fotball med guttene i nabolaget. En dag mens Jess øver med ballen, kommer Jules forbi og hun er svært imponert over Jess sine ferdigheter med fotballen.

Jules spiller på et halvprofesjonelt kvinnelag, The Hounslow Harriers, og mener at Jess er god nok til å være med på laget. Nå begynner et dobbeltliv for Jess. Hun vet at foreldrene aldri vil godta at hun spiller fotball, og hun vever et nett av løgner rundt seg for å takle livet som student og fotballspiller. Men Jess finner snart ut at de nye vennene hennes også har problemer å stri med. Jules drømmer om å bli proff i USA, men den sta og negative moren hennes setter en stopper for det. The Hounslow Harriers’ irske trener, Joe, sliter fremdeles med skuffelsen over en kneskade som ødela karrieren som profesjonell spiller.

Om filmen
"Skru’n som Beckham" er en feel good-film som behandler begrepet "kulturkollisjon" med varme og humor. En av filmens mest komiske scener er to godt voksne indiske damer iført tradisjonelle drakter som leter etter mobiltelefonene sine – på en tandemsykkel.

Filmen er sendt tidligere.

Britisk komedie (2002)
Originaltittel: "Bend It Like Beckham"
Med Parminder K. Nagra (Jess), Keira Knightley (Jules), Jonathan Rhys-Meyers (Joe), Shaheen Khan (Mrs. Bhamra) og Anupam Kher (Mr. Bhamra)
Regi: Gurinder Chadha
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53