Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. mai 2003 kl 19.55 Veterinærene i praksis

På kollisjonskurs

Trude Mostue og Maria Lowe føler presset ved å drive egen klinikk. (Foto: BBC)
Trude Mostue og Maria Lowe føler presset ved å drive egen klinikk. (Foto: BBC)
Etter et langt og tøft år som eiere av Viking Vets, føler Trude Mostue og Maria Lowe at arbeidsmoralen begynner å bli tynnslitt.

Selv om Maria har fri, må hun komme klinikken får inn en hardt skadet pasient. Hunden Flint har kollidert med eierens andre hund, Lady, under kveldsturen. Lady brakk nakken og døde momentant, mens Flint ser ut til å ha kommet noe heldigere fra uhellet.

Trude får inn en Labrador/Staffordshire-miks med en stor kul på magen. Trude mistenker at hunden lider av brystkreft og setter i gang med å operere.

De to norske veterinærene har funnet ut at å drive egen praksis er hardt arbeid. Mens Trude har passet mediekarrieren sin, har Maria måttet steppe inn og drive klinikken alene. Nå er hun sliten og ber om fri. Maria lar Trude og sykepleierne Liz og Lisa styre Viking Vets mens hun selv drar på tur med familien til Cornwall.

Om serien
Trude Mostue og Asgeir Borgemoen har avsluttet vårens runde av "Kompis", men Trude er fortsatt aktuell onsdagskveldene i en ny runde med BBC-serien "Veterinærene".

Dette er tiende gangen vi følger veterinærene i England, og denne serien ble spilt inn i 2001. Det har skjedd en rekke endringer i livene til de 11 dyrlegene siden vi sist så dem. Joe Inglis og Emma Milnes ekteskap har gått i stykker, og de to norske veterinærene, Trude Mostue og Maria Lowe, kan snart feire ettårsdagen til klinikken sin. Som vi får se, går ikke samarbeidet helt knirkefritt. Det skal sendes 13 episoder.

Innkjøpt dokumentarserie
Originaltittel: Vets in Practice, series 10
Produksjon: BBC
Veterinærer: Trude Mostue, Maria Lowe, Tom Leonard, Keith Leonard, Fiona Green, Mike Sandiford, Emma Milne, Joe Inglis, Hannah Pollard, Sally Kingsley, Steve Leonard.
Produksjonsleder: Miranda Steed
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364