Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. juni 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Livets gang

Ivar Alver er en sprek kar og sluntrer ikke unna treningen. Her viser han muskler for Henry. (Foto: Annelise Jackbo)
Ivar Alver er en sprek kar og sluntrer ikke unna treningen. Her viser han muskler for Henry. (Foto: Annelise Jackbo)
I løpet av et langt liv har "Eldrebølgen"s deltakere opplevd litt av hvert av både sykdom og sorg. Kri oppdager stadige nye aldringstegn, mens Ivar har sin egen metode for å holde seg i form.

Hva skjer når vi blir gamle? Kri synes det er interessant å oppdage aldringstegn som "kalkunhals", hårløse ben og stor mage. Ivar vet råd mot det kroppslige forfall – og sverger til daglige knipeøvelser for å holde rumpeballene spenstige.
Ivar og Henry er begge spreke karer, og i dag drar de sammen med en kjentmann på rypejakt i et eventyrlig høstvær.

Solveig overrasker Randi ved å vise henne et av sine ritualer. Hun har hatt brystkreft og driver nå å medisinerer seg selv ved å sette en sprøyte i hofta. Solveig har klokkertro på naturmedisin.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.


NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36


LENKER
  • www.nrk.no/eldrebolgen