Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 10. juli 2009 kl 22.00 Detektimen: Taggart

En bondes død

Team Taggart etterforsker et mistenkelig dødsfall på landsbygda, F.v. Robbie Ross (John Michie), Matt Burke (Alex Norton), Jackie Reid (Blythe Duff) og Stuart Fraser (Colin McCredie). (Foto: ITV)
Team Taggart etterforsker et mistenkelig dødsfall på landsbygda, F.v. Robbie Ross (John Michie), Matt Burke (Alex Norton), Jackie Reid (Blythe Duff) og Stuart Fraser (Colin McCredie). (Foto: ITV)
En bonde blir funnet omkommet etter en mistenkelig boligbrann. Team Taggart blir kalt ut til den lille landsbyen Fenmore for å etterforske saken.

Etterforskningsteamet har i og for seg ingenting imot en landlig utflukt. Særlig Ross ser fram til å bli vartet opp av kjernesunne bondejenter. Men i stedet blir de møtt av en overlegen lokal politietterforsker som belærer dem om ett og alt.

Snart kommer det fram at Fenmore er et splittet samfunn. Munn- og klovsyken har ødelagt landbruket og skapt en fiendtlig holdning til nykommere. Det viser seg også at den døde bonden var nedsyltet i gjeld og begynte å drikke etter at han måtte slakte ned hele kvegflokken sin. Men har hans død sammenheng med dette, eller noe helt annet?

Om serien
Den skotske serien Taggart er blitt en institusjon i Storbritannia, og har over sju millioner seere. Den første episoden ble sendt i 1983, og ingen britisk politiserie har vært sendt lenger. Serien blir spilt inn i og omkring Glasgow. Blythe Duff har spilt Jackie siden 1989, mens Alex Norton, som spiller Burke, har vært med siden 2002.

Britisk krimserie
Produksjon: ITV
Originaltittel: Taggart, series 20: Compensation (2004)
Med Alex Norton, Blythe Duff, John Michie og Colin McCredie.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice , tlf 815 65 900

Les mer: http://www.itv.com/Drama/copsandcrime/taggart/default.html