Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. november 2005 kl 23.10 Lydverket

Trance – elsket og hatet

Norske trance-fans på Europas største innendørs rave: Sensation White. (Foto: Cecilie Bugge)
Norske trance-fans på Europas største innendørs rave: Sensation White. (Foto: Cecilie Bugge)
Hva gjør du når musikken du elsker foraktes av flertallet? Når den ikke lenger spilles, verken på radio, tv eller utesteder? Lydverket har fulgt en liten gjeng norske trance-tilhengere til Amsterdam og Europas største innendørs rave for å finne ut hva som gjør denne musikken så elsket – og hatet.

I tillegg får vi høre hva norske trance-pionerer mener om retningen musikken har tatt, og hvorfor den nesten har forsvunnet.

Siden den spede starten i Tyskland på begynnelsen av 90-tallet, har trance vokst fra å være eksperimentell undergrunnsmusikk til å bli en forhatt sjanger som du helst ikke snakker høyt om at du liker. Til tross for at artister som DJ Tiësto og Paul van Dyk er store stjerner i Europa og USA, er trance nesten fraværende i Norge. Hva skjedde?

Om Lydverket
I høst legger Lydverket større vekt på artistportretter, dokumentarer og temasendinger - og det blir færre korte reportasjer. Mona B. Riise er fortsatt programleder.

Det blir også fortsatt musikkanbefalinger i Lydverket, men denne høsten skal redaksjonen gjøre flere dypdykk i noe av alt det deilige populærmusikken har å by på.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV.LENKER
  • Les mer