Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 17. mars 2004 kl 20.35 Presidenten

Presserlekkasje i Det hvite hus

Kommunikasjonsdirektør Toby (Richard Schiff ), pressesekretær C.J. Cregg (Allison Janney), regjeringsadvokat Joe Quincy (Matthew Perry) og stabssjef Josh (Bradley Whitford) i
Kommunikasjonsdirektør Toby (Richard Schiff ), pressesekretær C.J. Cregg (Allison Janney), regjeringsadvokat Joe Quincy (Matthew Perry) og stabssjef Josh (Bradley Whitford) i "Presidenten". (Foto: Warner Bros.)
En nyansatt regjeringsadvokat snubler over noe i Det hvite hus som han visstnok ikke burde ha sett. Han nøster opp en tynn tråd som baller på seg og leder ham helt inn i de innerste sirklene i president Bartlets stab.

Lekkasjen virker tilsynelatende å være helt uskyldig, til å begynne med. Men det faller i den ferske regjeringsadvokaten Joe Quincys lodd å oppdage den, og han velger å forfølge saken.

Det bringer ham ut på en jakt som varer en hel dag og en hel natt, og som ender opp i en skandale som involverer de innerste sirklene av presidentens stab.

En lenke i en kjede
Hva staben ikke er klar over, er at lekkasjen bare er begynnelsen på en kjedereaksjon med lekkasjer.

Herfra og videre tårner problemene seg opp for administrasjonen rundt president Bartlet, og det hele ser virkelig svart ut.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 4), i kveld: "Life on Mars "
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: e>1, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • NBC 
  • Warner Bros'