Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 26. september 2010 kl 20.05 Mesteren og Margarita

På ball med mørkets skapninger


Margerita flyr til ballet slik hun har lovet Azazello, etter å ha blitt omgjort til en heks ved hjelp av en magisk krem. Plutselig seiler tjenestepiken hennes opp ved siden av henne. Hun har også brukt kremen, og sitter på ryggen til naboen Nikolai Ivanovich, som har blitt forvandlet til et flygende villsvin.

Margerita tas imot av merkelige skapninger og behandles som en dronning. Hun fraktes til ballet, og der blir hun kledd i en smertefull rustning. Gjestene på ballet er ikke mindre skremmende, de har kommet fra hinsides graven for å feste i natten.

En av gjestene, Frieda, bønnfaller Margareta om hjelp. Hun tok livet av barnet sitt med et tørkle, og hver gang hun våkner, ligger tørkleet på nattbordet hennes for å minne henne om hva hun har gjort.

Om serien
Denne adapsjonen av en den verdenskjente romanen "Mesteren og Margarita" kombinerer Moskvas yrende liv på 30-tallet med mystiske karakterer og atmosfære, kjærlighet og tragedie, Gud og djevelen - og evige filosofiske spørsmål.

På 1930-tallet gjestes Moskva av Satan selv, forkledd som Woland, en "magiker" av ukjent opprinnelse. Woland ankommer byen med et merkelig følge som inkluderer betjent Fagotto kledd i et grotesk antrekk, Behemoth - en skøyeraktig, skyteglad og pratsom katt, Azazello - en leiemorder med hoggtenner, den bleke Abadonna med sitt drepende blikk samt heksen Gella.

Mesteren er en bitter mann. Hans historiske roman om Pontus Pilatus er blitt refusert, og på grunn av dette snur Mesteren ryggen til alt i den virkelige verden, inkludert hans hengivne kjæreste Margarita.

Margarita får så et tilbud fra djevelen; hun skal få innvilget et ønske hvis hun går med på å bli forvandlet til en heks på hans store midnattsball.

Russisk dramaserie fra 2005 i ti episoder
Basert på Mikhail Bulgakovs klassiske roman ved samme navn
Originaltittel: Мастер и Маргарита (Master & Margarita)
Regissert av: Vladimir Bortko
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, 41 42 88 00
TV-seere kan kontakte: Publikumsservice 815 65 900 info@nrk.no