Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 30. mars 2003 kl 21.15 Presidenten

Protest mot prostitusjonsforbud

En tankefull president (Martin Sheen) blir stilt overfor en mulig epidemi. (Foto: Warner bros.)
En tankefull president (Martin Sheen) blir stilt overfor en mulig epidemi. (Foto: Warner bros.)
Aldri en fredelig dag i Det hvite hus. I kveld dreier det seg om en kvinnebevegelse som ikke liker et forslag fra FN om prostitusjon. Det handler også om trusselen om kugalskap og at presidenten blir saksøkt.

Etter påtrykk fra førstedame Abby Bartlet tar Josh Lyman et møte med en innflytelsesrik kvinnebevegelse. Som kjent er førstedamen meget opptatt av kvinnespørsmål. Denne gruppen protesterer over ordlyden i en FN-resolusjon som skal forby prostitusjon.

President Jed Bartlet bekymrer seg over trusselen om at kugalskap skal skal ramme det amerikanske landbruket. Og hvor mye skal han informere det amerikanske folket på et så tidlig stadium?

Det er ikke det eneste presidenten har å slite med. Han blir nemlig saksøkt av en rasende kvinne som ikke likte presidentens kommentar i forbindelse med en landsdekkende lov om bruk av sikkerhetssele i bil.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om den politiske tautrekkingen som foregår i kulissene, men også om personlige forhold, maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører Demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm – bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av – men til tider også på tross av – det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie
Av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 2)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill, Moria Kelly og Bradley Whitford
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41