Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 31. mars 2005 kl 21.05 Filmplaneten

Helt Clint

Mikal Olsen Lerøen har med vekslende hell fulgt i Clint Eastwoods fotspor. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Mikal Olsen Lerøen har med vekslende hell fulgt i Clint Eastwoods fotspor. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Kveldens Filmplaneten dreier seg om mannen som har rømt fra Alcatraz, vært borgermester i Carmel, truet med å slå ned Michael Moore og overrasket ved å gråte på film: Selveste Clint Eastwood.

Eastwood ble årets Oscar-vinner fremfor noen. Filmen "Million Dollar Baby" vant fire priser; beste kvinnelige hovedrolle til Hillary Swank, beste mannlige birolle til Morgan Freeman, beste regi til Clint Eastwood og beste film. Slettes ikke verst for en mann som lenge var mest kjent som tredjemann i trekløver med Smith & Wesson eller som mutt, poncho-kledd revolvermann i spaghetti-westerns.

Programleder Mikal Olsen Lerøen har vært i Eastwood-land. Han har besøkt Carmel, småbyen i California der Eastwood var borgermester en periode fra 1986. Dessuten har han forsøkt seg som cowboy, blant annet med innlagt kuvelting. Han har sjekket fluktmulighetene fra Alcatraz og gått en runde i ringen mot en kvinnelig bokser. Det ble en brutal opplevelse.

Om serien
Filmplaneten er programmet for alle som er interessert i film og filmstjerner. Programleder Mikal Olsen Lerøen er uhelbredelig filmentusiast som tar seerne med på de viktigste filmfestivalene, orienterer om hva som skjer, presenterer nyheter, intervjuer store og små stjerner og gir eksklusive sniktitter på kommende filmer.

Denne våren kan han by på to programmer om filmdivaen Elizabeth Taylor, fokus på kontroversielle filmer, humorfilmer og science fiction, et portrett av Clint Eastwood og programmer om hvordan man redigerer filmer.

Egenprodusert filmprogram fra NRK Kultur (2005)
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Folke Gravklev
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup , tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,