Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. januar 2005 kl 22.15 Detektimen: Sporløst forsvunnet

Terroristmistenkt lege

Martin (Eric Close) er svært ivrig etter å gjøre inntrykk på politiets spesialgruppe for etterforskning av terror. (Foto: CBS Worldwide Inc)
Martin (Eric Close) er svært ivrig etter å gjøre inntrykk på politiets spesialgruppe for etterforskning av terror. (Foto: CBS Worldwide Inc)
En saudiarabisk sykehuslege forsvinner uten et spor, og Jack Malone og hans team blir satt på saken. Etterforskningen tyder på at mannen kan ha hatt tilknytning til terroristgrupper.

Dr. Anwar Samir er en hardt arbeidende og respektert lege ved et større sykehus. Når han forsvinner, blir alle hans bevegelser den siste tiden studert i detalj.

Det viser seg at Anwar ble svært opprørt da han ble nektet et anbefalingsbrev av sjefen sin. I tillegg fikk han avslag fra kjæresten sin da han fridde til henne. Men har forsvinningen sammenheng med noe av dette?

Anwars karriereønsker, litteraturen i bokhyllene hans og en savnet virusprøve fra et laboratorium blir sammen tolket i retning av at han kan ha hatt en skjult tilknytning til terrorister.

Jack må koordinere arbeidet med politiets spesialgruppe for etterforskning av terror. Samtidig føler flere på laget at FBI-gruppens yngste medlem, Martin, er mer opptatt av å gjøre inntrykk på sjefen for denne gruppen enn å avdekke sannheten.

Om serien
Krimserien "Sporløst forsvunnet"(Without a Trace) er blant de aller mest populære dramaseriene i USA. Med over 20 millioner tv-seere hver uke har serien i høst ligget som nummer to på listen over de mest sette seriene i primetime i USA. Serien har også slått an blant kritikerne og vunnet en rekke priser.

Handlingen dreier seg rundt en gruppe spesialetterforskere i FBI med ansvar for å spore opp savnede personer. Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen arbeider etter én hovedregel - å lære offeret å kjenne. Det innebærer å kartlegge den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i døgnet før forsvinningen.

Gruppen ledes av Jack Malone (Anthony LaPaglia), en skarpskodd og tøff, men også medfølende FBI-veteran. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære, effektive kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Nykommeren Martin Fitzgerald (Eric Close) har mye han gjerne vil bevise overfor sine mer erfarne kolleger.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Sesong 1, episode 9: In Extremis
I hovedrollene: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano og Eric Close
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Hjemmeside: http://www.cbs.com/primetime/without_a_trace/
Les mer: http://www.tvtome.com/WithoutaTrace/
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99


LENKER
  • http://www.cbs.com/primetime/without_a_trace/ 
  • http://www.tvtome.com/WithoutaTrace/