Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 16. mai 2008 kl 23.15 Children of God

Fortapte sektmedlemmer

Noah Thomson forteller om sin oppvekst i Children of God. (Foto: HBO)
Noah Thomson forteller om sin oppvekst i Children of God. (Foto: HBO)
Sex er nærmest et sakrament som inngår i gudsdyrkelsen i Children of God. Den kontroversielle amerikanske sekten ble dannet i 1968, og Noah Thomson og hans søsken vokste opp i den. I 1999 brøt de ut, men har fått erfare at det er vanskelig å leve et normalt liv.

Det er Noah Thomson som har laget kveldens dokumentar, hvor vi også møter en rekke andre generasjonsmedlemmer som har forlatt sekten.

Noah Thomson gir oss blant annet en gjennomgang av oppveksten i Children of God. På mange måter er det historien om en tapt barndom, fylt av seksuelt misbruk og avvik.

Sex med barn
Children of God er grunnlagt av den selvoppnevnte profeten David Berg i California i 1968. Også sex med barn inngår i religionsutøvelsen, noe vi får høre om i dokumentaren.

Dannelsen av løst sammensatte Children of God-familier spredte seg snart til land utenfor USA. I 1977 var 130 Children of God-familier registrert over hele verden.

Vender dem ryggen
De fleste av dem som har brutt ut av Children of God, har vansker med å tilpasse seg et normalt liv, og de opplever at samfunnet vender ryggen til deres vansker etter årene med misbruk. Enkelte sliter så sterkt at de begår selvmord.

Rio og Mexico City
Selv vokste Noah Thomson opp i Brasil, og han besøker tidligere sektmedlemmer i Rio. Hans mor som i dag bor i Mexico City, viser seg å være vanskelig å oppspore. Men han finner til slutt ut hvor hun er. Og han vil gjerne at hun svarer for hvorfor hun har valgt å leve med en annen familie enn sin egen.

Amerikansk dokumentar (2007)
Originaltittel: Children of God: Lost and Found
Av Noah Thomson
Produksjon: World of Wonder/HBO
Kontaktperson Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900


LENKER
  • Les mer