Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 28. november 2000 kl 19.30 Hjemmefronten

Hjemmefronten

NRK2 tirsdag 28. november kl 19.30
Hjemmefronten (9:12)

Den lille forskjellen

Det finnes nok av foreldre som kunne ha veddet på at det finnes både brannbil-gener og dokke-gener. Nå er ekspertene i ferd med å finne ut det foreldre alltid har visst, nemlig at det er forskjell på gutter og jenter.

\"Hjemmefronten\" har besøkt en barnehage for å studere hva gutter og jenter leker med når de får velge fritt. I debatten om kveldens hovedtema møter vi leketøysforsker Jørn Martin Steenhold, lærer Jorunn Guldbrandsen og professor Stein Erik Ulvund.

Hjemme hos familien Smeplass er det helg, men det er nok å gjøre likevel.

Ukens \"dings\" er \"Nisse Noppes juleeventyr\" av Stina og Elin Fagertun. Det er en bok, men samtidig en julekalender, som tar ungene med på en 24 kapitlers reise til en mystisk, spennende og litt skummel verden...

Ukens gjest er Simon Flem Devold. Ingen andre menn her i landet har lest så mange brev fra barn som ham. I 17 år har han svart på brevene i \"På Skråss\" i Aftenposten.

Også barn kan bli utbrente. 7-åringene er en aldersgruppe som er i faresonen. Det vil Anna Wahlgren fortelle om i kveld.

Om serien
I en serie på 12 programmer setter NRK2 barnefamilienes hverdagssituasjoner i fokus. \"Hjemmefronten\" er et magasin som tar opp små og store spørsmål som foreldre er opptatt av på en konkret, uforutsigbar og fornøyelig måte, og er det eneste programmet på norsk fjernsyn som i sin helhet er viet temaet foreldre og barn. Programleder Danny Julio Pellicer tar utfordringen med å presentere barnefamiliens mange dilemmaer og dimensjoner.

- Vi vil presentere hverdagsdilemmaer, men samtidig forsøke å gjenspeile at det er både morsomt og hyggelig å ha barn, ikke bare fokusere på den problematiske og strevsomme siden ved foreldrerollen, sier Pellicer. I \"Hjemmefronten\" presenterer han situasjoner som foreldre og barn vil kjenne seg igjen i. Forfatteren av \"Den Store Barneboken\" og nibarnsmoren, Anna Wahlgren, er fast kåsør for programserien.

NRK2 tirsdag kl 19.30

Egenproduksjon fra NRK Troms
Programleder Danny Julio Pellicer
Pressekontakt: Siri G. Meyer, tlf 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no
Internettadresse: http://www3.nrk.no/kanal/nrk2/hjemmefronten/
E-mail: hjemmefronten@nrk.no