Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. mai 1999 kl 20.10 Vibeke i Gammeldagshuset

Vibeke i Gammeldagshuset (ttv)


NRK1 onsdag 26. mai kl 20.10
Vibeke i Gammeldagshuset

Kulturelt kraftsenter

Vibeke Støren Berg kjøpte seg en bygård i 1990 - midt i Trondheim. Et middels steinkast fra teateret - en to-tre hundre meter fra Nidarosdomen. Et rødt, smålemmet trehus - et klenodium. Bygården ble oppført i 1837, unngikk bybrannene på 1840-tallet og har vært både bolig og håndverkergård.
Det populære tomannsteamet fra NRK1, Andreas Lunnan og Sverre Krüger har møtt den stolte eieren av \"Gammeldagshuset\" i Trondheim, hvor du kjapt kan forflytte sjel og sinn bakover til 1800-tallet.
Smått om senn har Vibeke Støren Berg gjenskapt gården. Med skjeve vinkler og skakke trapper, med vannpost i bakgården, grue på kjøkkenet og bøkkerverksted på loftet.
Levende historie er nøkkelord for det lille, røde trehuset i Hvedingveita, som Vibeke har gjort til et kulturelt kraftsenter. Her ånder 1800-talls atmosfære. Hit trekkes barn for å møte levende historie, etter først å ha ikledd seg tidsriktige gevanter fra tipp-tipp-tippernes hverdag.
Om sommeren åpnes \"Gammeldagshuset\" for kultursøkende turister. Ikke minst er de moderne pilegrimer hyppige gjester i Vibekes herberge, der det soves i sengebenken og våknes til servering av tradisjonsrik frokost.
- Jeg øyner et stort potensial for mitt lille hus i veita, sier den entusiastiske førskolepedagogen og fortsetter. - Fortid og tradisjoner må alltid ligge i fundamentet når framtid skal formes. Derfor er det så godt å oppleve at unger flest viser sunn og ekte interesse og innlevelsesevne når de møter historien på denne måten, understreker Vibeke Støren Berg som portretteres i NRK1 i kveld

NRK1 onsdag kl 20.10

Bilde
Vibeke Støren Berg har omskapt det lille, røde, smålemmete trehuset med vannpost i bakgården i Hvedingveita i Trondheim til et kulturelt kraftsenter.
Ved Andreas Lunnan og Sverre Krüger

Egenprodusert fra NRK Sør- Trøndelag
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123