Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 27. juni 2006 kl 21.25 Seks fot under

Nates overraskelse

Nate (Peter Krause) spiser middag med Brendas foreldre, Margaret (Joanna Cassidy) og Bernard (Robert Foxworth). (Foto: Warner Bros)
Nate (Peter Krause) spiser middag med Brendas foreldre, Margaret (Joanna Cassidy) og Bernard (Robert Foxworth). (Foto: Warner Bros)
Brenda, Nates kjæreste, har et komplisert forhold til sine psykolog-foreldre. I kveldens episode blir Nate lurt til å ha middag med hennes foreldre uten at hun selv er til stede. Under middagen kommer det frem litt av hvert.

Nate får også et heller urovekkende møte med Brendas bror, Billy. Han får også vite hva slags IQ han har, og den er kanskje ikke det han trodde!

Ruth får problemer med å takle begravelsen til pornostjernen "Easy Slider". Det dukker nemlig opp et kobbel av skuespillerens kolleger som ønsker å vise den avdøde sin respekt…

Om serien
I sommer får vi gjensyn med de to første sesongene av suksesshistorien "Seks fot under". Hver tirsdag fremover byr NRK2 dobbeltepisoder

På selveste julaften blir livet til familien Fisher snudd opp ned på en ganske brutal måte. Nate kommer hjem i ferien bare for å oppdage at faren er blitt drept i en bilulykke. Han må ta seg av sin kontrollerende mor, Ruth, som har hatt et sidesprang, sin homofile bror, David og lillesøsteren Claire som mottar nyheten om farens død etter å ha inntatt en mengde narkotika. Nå må de i fellesskap finne ut hvem som skal drive familiebedriften som er et begravelsesbyrå, videre.

Manusforfatter og produsent er Oscarvinner Alan Ball ("American Beauty"). "Seks fot under" er produsert av Warner Bros på oppdrag fra HBO, den amerikanske TV-stasjonen som har stått for noen av de mest kontroversielle og kritikerroste TV-seriene de senere år, bl.a. "Sopranos", "Sex og singelliv" og "Krigens brorskap".

"Seks fot under" har vunnet mange priser, deriblant Emmy og Golden Globe.


Amerikansk dramaserie
Originaltittel: Six Feet Under
Produsent: Warner Bros. for HBO
I rollene: Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew St. Patrick, Rachel Griffiths.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no