Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. februar 2002 kl 18.30 Tiden før Tim

En skjult årsak


Heller ikke vegdekket var skyld i ulykken. Politiets siste teori er mobiltelefonen som hadde ringt rett før ulykken, og som kanskje forstyrret føreren. Det er mange spørsmål som krever svar i siste episode av ”Tiden før Tim”.

Tim har en mistanke om at faren har et forhold til en annen kvinne enn moren (Turid Gunnes). Er det slik? Hva skjer med fars forhold til rektor Hoe?. Hvordan går det med Vibeke som tydeligvis er forelsket i Tim? Får han øynene opp for henne til slutt eller ikke? Vil Tim våkne opp av koma? Finner vi noen gang ut av den egentlige årsaken til bussulykken?

Om serien
”Tiden før Tim”er historien om Tim (Niklas Knudsen), han er 13 år og spiller i korps. Korpset skal på busstur, men underveis forulykker bussen, og Tim, som er den hardest skadde, blir liggende i koma.

Politiet har fem teorier om årsaken til ulykken: en løs skrue under bussen, en møtende bil i stor fart, en hund som løper langs veien, glatt vegdekke eller en mobiltelefon som ringer inne i bussen.

Bussulykken og politiets teorier er rammen rundt seriens egentlige historie, der Tim reiser tilbake i tid, til tiden før uhellet. Med reisen tilbake i tiden har 13-åringen gitt seg selv en stor oppgave: å forhindre ulykken.

Tim forstår at det som gjelder er å ordne opp i og avverge de fem årsakene i å trå til verks. Som følge av hans opprydding kommer han i kontakt med et knippe barneskjebner som er på kollisjonskurs med sine foreldre. Disse barna blir dermed en del av fortellingen, og Tims inntreden er med på å løse flokene for dem. Men dette blir bare et delmål ettersom hans hovedoppgave er å avverge bussulykken.

NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert dramaserie
I rollene: Niklas Knudsen, Marthe Sofie Løkeland Eide, Noah Vagle, Cecilia S. Jørgensen, Axel Fidje Zeiner, Petrine Nyhus, Carina Skaug, Sven Nordin, Turid Gunnes, Agnethe Haaland, Gard Eidsvold, Liv Bernhoft Osa, Johannes Joner, Trine Svendsen, Andrine Sæther, Kristin Kajander, Kim Haugen og Jon Eivind Gullord.
Manus: Petter Rosenlund
Musikk: Jørn Christensen
Regi: Anne-Marie Nørholm
Prosjektleder: Kirsti Holm-Glad/Ragnheidur Harvey, 23 04 90 61
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18 /90 18 36 10


Bilde
1. Tim (Niklas Knudsen) og Vibeke (Marthe Sofie Løkeland Eide) finner etter hvert tonen. (NRK-foto: Ole Kaland)
2. Forholdet mellom Tim (Niklas Knudsen) og Vibeke (Marthe Sofie Løkeland Eide) blir til i en bil. (NRK-foto: Ole Kaland)