Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. januar 2004 kl 19.55 Fra Halvsju til Reser - "Stjernefabrikken" 25 år

Mimring med heltene fra Halvsju

Gamle helter på rekke og rad. Foran f.v.: Turid Øversveen og Ada Haug. 2. rekke: Trond-Viggo Torgersen, Karin Julsrud, Ivar Dyrhaug og Kalle Fürst. Bakerst, Bjarte Ytre-Arne og Karin Westreim. (NRK-foto: Ole Kaland)
Gamle helter på rekke og rad. Foran f.v.: Turid Øversveen og Ada Haug. 2. rekke: Trond-Viggo Torgersen, Karin Julsrud, Ivar Dyrhaug og Kalle Fürst. Bakerst, Bjarte Ytre-Arne og Karin Westreim. (NRK-foto: Ole Kaland)
På 80-tallet satt hele familien klistret foran tv-skjermen og så på Espen og Ann Mari, Bitten og Reidar og alle de andre heltene i Halvsju, og senere Blikkbåx, Midt i Smørøyet, Smørøyet og Reser. Temaene det ble snakket om var viktige ting som mobbing, forelskelse og lommepenger. I kveld er det jubileum "Stjernefabrikk" 25 år, og både scene og sal er fylt opp av kjente mennesker. Programledere er Trond-Viggo Torgersen og Solveig Kloppen.

I 1979 ble første program av Halvsju sendt på NRK1 med Trond-Viggo Torgersen og Karin Julsrud som programledere. Det var begynnelsen til en lang serie programmer der ungdom ble tatt på alvor, og fikk komme til orde i beste sendetid. I kveld feirer Barne- og ungdomsavdelingen i NRK 25 år med lørdagsmagasinprogram for ungdom.

Alvor og humor
Barne- og ungdomstidens helter står i kveld i kø for å fortelle om sitt forhold til Halvsju, Blikkbåx, Midt i Smørøyet, Smørøyet og Reser. For det var ikke bare de mellom 10 og 14 år som så på. Hele familien fulgte med på ukas høydepunkt. Miksen av seriøse temaer og humor gikk rett hjem hos det norske folk. I kveld blir det gjensyn med gamle programledere og glimt fra både Tramteateret, Brødrene Dal, Borgen skole og mye, mye mer.

Store stjerner
Både Jan Werner Danielsen, Dollie, Karoline Krüger, Sissel Kyrkjebø Skoller og mange andre debuterte på Halvsju. Og husker du en hun litt nerdete jenta med tannregulering som var en av programlederne i Smørøyet? Det var Bertine Zetlitz. Hun er gjest i kveld, sammen med en rekke andre fra kjendis-Norge.

På scenen opptrer Sissel, Benedicte Adrian, Ingrid Bjørnov, De Lillos, Jan Werner Danielsen og Gatas Parlament. Så sett deg tilbake i go’stolen og nyt en og en halv time med høydepunkter fra 25 års strålende lørdagsunderholdning for barn og unge.

Festforestilling fra Barne- og ungdomsavdelingen i samarbeid med Underholdningsavdelingen.
Programledere: Trond-Viggo Torgersen og Solveig Kloppen
Regi: Hilde Olsen
Prosjektleder: Hermann Gran
Pressekontakt: e>1, 23 04 99 18/ 98 48 02 78