Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. august 2001 kl 13.20 VM i kajakk 2001

Gullhåp i kajakken

Olav Traaen kommenterer VM i padling fra Polen. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Olav Traaen kommenterer VM i padling fra Polen. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Når resten av NRK står på hodet i forbindelse med overføringen av bryllupet til kronprins Haakon og Mette-Marit, er NRK TV-Sporten på plass i Poznan i Polen der VM i kajakk går av stabelen. Selv om Knut Holmann gav seg etter to gull i Sydney i fjor, er det flere norske gullhåp i Polen. I K-2 1000 meter menn padler Nils Olav Fjeldheim og Eirik Verås Larsen. De er ubeseiret så langt i år, og også regjerende europamestere.

Fjeldheim og Verås Larsen har tatt over som Norges sterkeste kandidater etter at Holmann takket for seg etter fjorårssesongen, og de innrømmer at de er gullfavoritter. - Vi kan ikke fraskrive oss at vi skal være med og kjempe om en medalje, nei, sier de to padlerne til VG.

De havnet sammen i kajakken i mars i fjor, og har siden gjort det meget sterkt. De vant alt på forsesongen før OL, hvor de riktignok var uheldige på grunn av sykdom. Også denne sesongen har de vunnet alt de har padlet. Det blir dermed meget spennende å følge dem når de på lørdag setter seg i kajakken for å padle om VM-gull.

Venter medaljer
Olav Traaen fra TV-Sporten får med seg Padleforbundets president, Geir Kvillum, for å kommentere mesterskapet som sendes over to dager i helgen. Lørdag fra klokken 13.20-14.00 blir det finaler på 1000 meter, mens søndag fra klokken 15.20-16.00 er viet 500- og 200-meters finaler.

- Det er lørdag som blir den viktigste dagen med tanke på medaljer. Verås Larsen og Fjeldheim har vært utrolig sterke i år, og har virkelig fulgt opp som de nye padleessene etter Knut Holmann, sier Traaen.

I tillegg til medaljehåpene i K-2 stiller Norge med Per Martin Fevang, Mattis Ness, Andreas Gjersøe, Alexander Vefald og Jostein Langslet.

NRK TV-Sporten
Egenprodusert sending
Kommentatorer: Olav Traaen og Geir Kvillum
Pressekontakt Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
Olav Traaen kommenterer VM i padling fra Polen. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)