Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 6. mai 2004 kl 19.55 Tinas mat

Tina er tilbake!

Den svenske kjendiskokken Tina Nordström er tilbake på norske tv-skjermer. (Foto: Sofia Sabel, Kamerareportage)
Den svenske kjendiskokken Tina Nordström er tilbake på norske tv-skjermer. (Foto: Sofia Sabel, Kamerareportage)
Sveriges kokkeyndling Tina Nordström er tilbake på norske tv-skjermer. I hjemlandet har hun samlet 1,5 millioner seere til sine programmer, og for tiden lanseres hun tungt også i utlandet. Nylig skrev hun kontrakt på en ny serie som skal vises på amerikansk og kinesisk tv.

Den 30-årige skånske kokken har truffet tv-seerne både i hjertet og magen med sin ujålete og sjarmerende stil. Siden starten i februar 2001 har hun presentert hundrevis av matretter på Sveriges Television, og kokebøkene hennes har solgt i nærmere 800.000 eksemplarer. Hun er også kåret til Årets tv-personlighet i hjemlandet.

De 15 programmene som sendes på NRK1 i vår og sommer, var den nest siste omgangen Tina Nordström laget i serien "Mat" før hun tok en pause i desember i fjor. For tiden er det 13 programmer for amerikansk fjernsyn hun arbeider med, men til neste år er hun tilbake med en ny serie for SVT.

Smarte snarveier
Sammen med programleder Tomas Tengby byr Tina i sommerens serie på sine beste oppskrifter. I "Tinas fuskeskole" får vi tips om smarte snarveier i matlagingen. Etter hvert blir det også et nytt fast innslag, "Den lille drinkskolen" med Tomas. Tina lager klassisk husmannskost, men lar seg også påvirke av andre matkulturer, som den afrikanske og japanske.

Tina og Tomas’ reportasjeturer fortsetter, og sammen besøker de blant annet en kokkeskole, et arabisk konditori og en klassisk 50-tallskafé.

Toretters for en hundrelapp
I det første programmet får Tina Nordström i oppdrag å lage en toretters middag til fire personer. Det lyder greit nok, men utfordringen er prislappen. Middagen må nemlig koste maksimum hundre kroner.

Det klarer selvsagt Tina med glans. For eksakt 99 kroner blir det blomkålsuppe med hvitløksristede krutonger og ingefær til forrett, og kylling med couscous og tomatsaus til hovedrett. Imens tar Tomas Tengby en tur til Strömstad for å teste marokkansk mat.

Svensk matserie
Originaltittel: Mat
Med Tina Nordström og Tomas Tengby
Produksjon: SVT
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99


LENKER
  • Hjemmeside 
  • Matsider på nrk.no