Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 11. august 2000 kl 21.00 Cosmos

Cosmos (t)


NRK2 fredag 11. august kl 21.00
Cosmos

Seks storbyhistorier

En filosoferende drosjesjåfør er bindeleddet mellom de seks historiene som utgjør filmen \"Cosmos\". Seks unge kanadiske, filmskapere har laget en mosaikk over menneskets natur og livet i den moderne storbyjungelen. Filmen fikk regissørprisen under filmfestivalen i Cannes i 1997.

Den greske drosjesjåføren Cosmos er vår guide gjennom byen Montreal mens hans kunder forteller ham sine livshistorier. Han lytter til sine passasjerer og gir dem råd, og slik blir de tatt med på en indre reise mot større selverkjennelse som kan komme til å gi livet deres en ny retning.

I \"The Individual\" handler det om en mystisk fremmed som sprer frykt i byen. \"Jules and Fanny\" byr på et komisk møte mellom to tidligere elskere som møtes etter fem år. Vi blir tatt med på en bisarr reise gjennom medieverdenens trender i \"The Technetiums\", mens \"Aurore og Crépuscule\" skildrer et tilfeldig møte mellom en ung kvinne og en gammel mann.

I \"Boost\" møter vi to venner som farter hvileløst gjennom gatene mens de venter på resultatet av den enes aids-test . Og i \"Cosmos and Agriculture\" er det drosjesjåføren Cosmos selv som står i sentrum, idet han blir innblandet i en ellevill jakt på en bankraner...

NRK2 fredag kl 21.00

Bilde
Regissørene og produsenten bak filmen \"Cosmos\": F.v. Arto Paragamian, Denis Villeneuve, Manon Briand, Roger Frappier (produsent), André Turpin, Marie-Julie Dallaire og Jennifer Alleyn.

Kanadisk spillefilm fra 1996
I rollene: Igor Ouvadis (Cosmos), David La Haye, Audrey Beno?t, Marie-Hél?ne Monpetit, Pascal Contamine, France Castel,Marie-France Lambert, Alexis Martin, Stéphane Cr?te, Sebastién Joanette, Elise Guilbault, Sarah-Jeanne Salvy, Gabriel Gascon og Marc Jeanty
Regi: Jennifer Alleyn, Manon Briand, Marie-Julie Dallaire, Arto Paragamian, André Turpin og Denis Villeneuve
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51