Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 1. november 2001 kl 19.30 Migrapolis

Menn i kamp

I Migrapolis i kveld handler det om menn i militæret, i kampsport og på basketbanen. Marco Elsafadi var stjernespiller i basket på Ulriken i Bergen. Nå har han flyttet til Oslo og spiller for Vålerenga basket. Vi møter ham i Hangaren i jobb med unge spillere.

- Munnbruk, banning, snusing og røyking med unger til stede er noe av det dummeste du gjør, sier Marco, som er opptatt av å hjelpe ungdom på skråplanet. Han har et ønske om å være et forbilde for ungdom. – Uansett hvor god du er i basket – hvis du ikke bryr deg så hjelper det ikke, sier han. Vi møter ham på trening, kamp og på skoler hvor han driver aktiv rekruttering til idretten.

Ung troppssjef
En tidlig morgen blir gardistene vekket for å dra på øvelse i skogene ved Elverum. Ronny Halvorsen er løytnant og troppsjef, bare 23 år gammel. I dag skal soldatene lære å bli bedre i stridsteknikk og bryte grenser, og å bli forbilder selv når de blir befal. Under øvelsen med løping og skyting i skogen får vi et innblikk i ledertreningen i militæret.

Kung Fu
På sykehuslaboratoriet jobber Do Van Thach, bioingeniøren som også er master i Kung Fu. Hans store drivkraft er å hjelpe andre, både på jobb og i fritid. Elevene beundrer sin lærer.

- Master får ut aggresjon og humor, sier en av elevene.

– Livet består ikke bare av trening. Å gå med svart belte er et stort ansvar, så oppfør dere, formaner master Thach, før han har oppvisning for elevene og knuser siporeksplater med én finger.

– Jeg har ikke ord for det, han er den største person jeg ser opp til, sier eleven begeistret.

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83