Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 12. juli 2005 kl 23.00 Politiagentene

Oppgjør med Love

Stacey Rae (Kristie Raymond) er et farlig vitne mot
Stacey Rae (Kristie Raymond) er et farlig vitne mot "Mac". (Foto: Beyond Distr.)
Etter at småkjeltringen John Murray ble funnet myrdet, er Ellen "Mac" MacKenzie anklaget for drapet av selveste lederen for drapsavsnittet ved Melbourne-politiet. Harry Love ønsker henne dømt nord og ned fordi "Mac" mistenker at Love brukte korrupte midler for å få jobben som leder for drapsavsnittet.

Mens "Mac" er suspendert som leder av spaningsavdelingen, tar Andrew Bligh midlertidig over. Til alt hell er han ingen venn av den korrupte lederen for drapsavsnittet. Hvorfor? Bligh betror seg til "Mac" om at Harry Love en gang bakvasket ham.

Tjenesteveien
Men når det gjelder å få has på Love, er Bligh bare villig til å gå tjenesteveien med saken. Det verste er at Harry Love nå har lokalisert et vitne, Stacey Rae, som sier hun overhørte hvordan "Mac" truet med å drepe John Murray.

Arkivmappen
Samtidig lar Bligh politiagenten Angie fortsette operasjonen mot Harry Loves avdeling. Under dekke av å være detektiven Shelley Oates får hun tak i arkivmappen i Murray-saken. Angie gir den straks til "Mac".

"Mac" går nå inn i et oppgjør på liv og død med Harry Love – for å renvaske seg og redde spanergruppen fra den sikre undergang.

Mer om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Programmet er sendt tidligere.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 5)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57