Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. mai 2002 kl 15.50 Fotball, kvinner: 1. div.: Kolbotn-Asker

Olav er kvinnenes mann

Olav Traaen kommenterer damefotball på NRK. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Olav Traaen kommenterer damefotball på NRK. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Olav Traaen er kvinnenes fotballprofet på NRK. Alle som så OL-finalen i 2000 i Sydney, husker vel hvordan han salutterte da Dagny Mellgren satte inn 3-2 målet som gjorde Norge til olympisk mester i fotball.

I kveld skal han tilbake til litt mer rolige former når det handler om norsk toppserie for kvinner. Det er ikke riktig så mye som står på spill som i en OL-finale, men det er definitivt en toppkamp når Kolbotn og Asker møtes i ettermiddag. Med seg har Olav Traaen Jan Åge Fjørtoft.

To sterke lag
Kolbotn er storfavoritter til å ta seriegull, og sikret seg også landslagskeeper Bente Nordby før årets sesong. De kan også skryte på seg, som det eneste kvinnelaget, å ha statsministeren som en av supporterne. I tillegg til Nordby finner vi landslagsspillerne Anne Tønnesen, Solveig Gulbrandsen og Christine Bøe Jensen på laget. Kolbotn har vunnet de første kampene i årets serie, men tapte i generalprøven for nettopp Asker med knepne 4-3.

Også Asker vant i serieåpningen, men i den andre kampen mot Røa ble det bare uavgjort. I Marianne Pettersens fravær er det unge jenter som Kristin Stundal som tar tak. I serieåpningen scoret hun hele tre mål, og føk rett til topps på toppscorerlisten.

NRK-Sporten
Direktesendt fotballkamp
Kommentatorer: Olav Traaen og Jan Åge Fjørtoft
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
Olav Traaen kommenterer damefotball på NRK. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)