Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 2. september 2002 kl 15.05 Etter skoletid

Nye fjes i Etter skoletid

Birgitte Solberg, Tormod Gjersvold og Monica Ifejilika leder høstens
Birgitte Solberg, Tormod Gjersvold og Monica Ifejilika leder høstens "Etter skoletid" (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Etter en lang sommerferie er ”Etter skoletid” tilbake, med nyoppusset studio, nye serier og ikke minst – nye programledere. I høst vil også sendingene utvides med en dag i uka, altså fra mandag til torsdag.

Tormod Gjersvold (39) har vært programleder i ”Etter skoletid” siden oppstarten i 1999. I høst vil han få hjelp fra Birgitte Solberg (28) og Monica Ifejilika (25), som begge har jobbet mye med barn og ungdom. Fjernsyn har de derimot mindre erfaring med, og de er spente på hvordan det vil bli å dukke opp på skjermen hver uke.

Magasinprogram for barn
”Etter skoletid” vil fortsatt være et magasin rettet mot barn i alderen ni til tolv år, med varierte temaer i de ulike sendingene og egenproduserte innslag som byr på både utfordringer og latterkuler. Kjente band og artister står på gjestelisten, og det vil også sendes nye musikkvideoer. Det vil dessuten bli ulike konkurranser hvor seerne kan delta.

Suksesserie
I hele høst sendes en serie fra New Zealand, ”The Tribe”, som har gjort stor suksess i blant annet Tyskland og Finland. Serien, som kun har barn under 18 år i rollene, tar utgangspunkt i at et dødelig virus har utryddet hele den voksne befolkningen fra Jorden. De unge gjenlevende organiserer seg i ulike stammer for å kjempe for mat og overlevelse. Samfunnet må bygges opp fra grunnen igjen, og ungdommene må ta valg og sette grenser. Serien er solgt til 40 land.

”Neste skritt”
Det vil også bli en ny norskprodusert ”reality-serie”, der seks ungdommer som er helbredet for kreft, må gjennom ulike utfordringer i løpet av ni episoder. Serien har fått navnet ”Neste skritt”. Deltakerne blir sendt ut på reise ulike steder i Norge, der de via en mobiltelefon får beskjed om hvor de skal videre når de har utført en oppgave.

”Puggandplay”, vår oppfinnsomme leksehjelp, vil også komme i gang i løpet av september, der programleder Truls Pedersen har fått med seg noen nye fjes.

”Etter skoletid” sender mandag til torsdag fra kl. 15.05 til kl. 17.00

Egenprodusert og direktesendt ungdomsshow
Programledere: Tormod Gjersvold, Birgitte Solberg og Monica Ifejilika
Prosjektleder: Rita Sarnes, tlf: 23 04 72 79
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf: 23 04 86 96



LENKER
  • Hjemmeside