Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. mars 2005 kl 23.10 Lydverket

Kjellerband på storturné

The Wonderfools består av Thomas, Zugly, Joey, Chris og Mags. (Foto: www.thewonderfools.com)
The Wonderfools består av Thomas, Zugly, Joey, Chris og Mags. (Foto: www.thewonderfools.com)
I kveld følger Lydverket det norske bandet The Wonderfools. Det er et lite norsk kjellerband som plutselig fikk muligheten til å spille for tusenvis av tyskere, som oppvarmingsband for bandet Böhse Onkelz.

The Wonderfools ble dannet på Grua i 1996, men interne stridigheter i bandet gjorde at besetningen ble oppløst i 1999. Årene gikk, og da guttene ved en tilfeldighet møtte hverandre på baren Last Train i 2001, bestemte de seg for å prøve på nytt igjen.

Til sammen har de gitt ut seks album, og uten at det var planlagt, havnet ett eksemplar av et av albumene hos det tyske bandet Böhse Onkelz. Denne gruppa er den nest største i Tyskland og har holdt på i 25 år. De tok kontakt og spurte om The Wonderfools ville varme opp på avskjedsturneen deres sommeren 2004.

Tyskland er et av verdens viktigste platemarkeder, og en sommerturné i landet fristet veldig. Selv om The Wonderfools aldri har satset skikkelig seriøst på musikken, så kunne de ikke si nei til tilbudet. Alle konsertstedene huser mer publikum enn Oslo Spektrum!

Det ble et gigantisk sommereventyr for de fem norske guttene. Det var sinte publikummere som kaster glass, økonomiske problemer, men selvfølgelig også mye moro. Lydverket har fulgt med på lasset for å sjekke ut livsstilen på turné i Tyskland.

Mini-Infernofestival
Norge er ansett som verdens viktigste black metal-land, og Lydverket var med da den norske Infernofestivalen lagde minifestival i London for å opprettholde statusen som verdens viktigste ekstrem-metal-festival. På den utsolgte London-varianten av Inferno var både Alarm- og Spellemannvinner Enslaved trekkplaster.

Egenprodusert magasinsending fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,
Vises også i Nett-TV.
Les mer:
LENKER
  • Les mer