Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 24. juni 2009 kl 19.30 Millionær i forkledning

Skinnet bedrar

James Benamor, millionæren som vil bistå de unge (Foto: RDF International)
James Benamor, millionæren som vil bistå de unge (Foto: RDF International)
I sommer skal vi på nytt møte millionærer som skal gi av sin formue til dem som har vært mindre heldige. James Benamor er administrerende direktør i Richmond-gruppen og første millionær ut i forkledning.

For noen år tilbake hadde James Benamor store problemer med stoff og kunne ha havnet bak lås og slå om han ikke hadde endret kursen på livet sitt. Han vil nå hjelpe ungdommer i Manchester som sliter tilbake på rett spor.

Verre, tøffere og større
I sommer kan du åtte onsdager framover følge Millionær i forkledning, eller som realityserien heter på engelsk; The Secret Milllionair. Dette er tredje runde i Norge, mens britene er i gang med sin fjerde på Channel 4.

I hver episode møter du en ekte millionær utkledd som en tilfeldig person. Vedkommende menger seg med folk i et fattig miljø for å finne ut hvem som skal få tusenvis av pund til å forbedre livet sitt. Millionærene forlater sine familier og komfortable boliger, lever på et minimalt budsjett i kummerlige kår og jobber gratis. De som filmer, utgir seg for å lage en dokumentar og etter ti dager, avslører millionæren seg og gir bort den store gaven.

Denne gangen tar serien for seg gjengkultur, våpenkriminalitet, funksjonshemming og hjemløse i noen av Storbritannias barskeste områder. Og gavene er blitt enda flottere enn i de to tidligere seriene.

Kler seg ut som ungdomsarbeider
En av de mest kjente, unge entreprenørene i Storbritannia, James Benamor, kler seg ut som en ungdomsarbeider og "infiltrerer" Moss Side i Manchester. Dette strøket er beryktet for et tøft gjengmiljø preget av knivstikking og våpenbruk. Men miljøet er ikke ukjent for den vellykkede forretningsmannen. Noen år tidligere levde han et helt annet liv:

- Jeg gikk på stoff, drev med småkriminalitet, var et mareritt for foreldrene mine og alle som kjente meg. Det var like før jeg havnet i fengsel eller på intensivavdelingen. Han klarte å snu sin skjebne og er nå opptatt av å hjelpe andre til å komme på rett kjøl.

Britisk realityserie i åtte deler
Produsert av: RDF Television,
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900