Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 15. juni 2010 kl 19.55 Den store reisen

Vannjakt og apemåltid

Familien Berg tilbringer tre uker hos Himba-stammen i Namibia. Fra venstre: Karin, Reidar, Kristine og Ida Berg. (Foto: Malin Østli/Strix)
Familien Berg tilbringer tre uker hos Himba-stammen i Namibia. Fra venstre: Karin, Reidar, Kristine og Ida Berg. (Foto: Malin Østli/Strix)
I Namibia forsøker Reidar å hjelpe himbaene med å finne vann ved hjelp av en ønskekvist. Mens i Ecuador får Christin i oppgave å slakte en apekatt.

De norske familiene blir stadig mer fortrolige med tilværelsen hos sine respektive stammer. Vennskapsbåndene har blitt sterke i takt med tiden som har gått siden de kom.

Nå begynner også familiene å bli mer delaktige i alle de daglige gjøremålene som tilfaller mennene og kvinnene i stammen, og de merker i større grad stammenes arbeid med å skaffe mat og andre nødvendigheter til folk og fe.

Ønskekvist
I Namibia begynner vannkildene til himbaene å tørke ut. Det er mennenes oppgave å sørge for vannforsyningene. Reidar har på sin side en egen teori om hvordan himbaene skal finne vann og introduserer konseptet "ønskekvist".

Utfordringer
I Ecuador får Christin nye oppgaver å bryne seg på. Når en av jegerne i stammen kommer tilbake fra jakt med en ape, blir det Christins oppgave å partere byttet. Til mye skrik og skrål fra døtrene i familien går Christin til verks.

I Indonesia sliper mentawaiene øksene sine og tar med Alsos-gutta ut i skogen. De norske gutta tror de skal være med ut for å hugge ved, men det viser seg raskt at det er noe ganske annet mentawaiene har i tankene.

Om serien
Hva skjer når du tar en helt vanlig norsk familie ut av stua, og plasserer dem midt i et primitivt stammesamfunn? Tre norske familier har reist fra Norge for å leve tre uker i en fremmed og ukjent kultur. De blir sendt til tre ulike verdenshjørner, og må leve nøyaktig som stammene de bor hos, i henholdsvis Namibia, Ecuador og Indonesia.

De lever i samfunn hvor man sover i en regnskog full av slanger, hvor kvinner ikke får vaske seg, og hvor det jaktes på apekatter og skilpadder med pil og bue. Klarer familiene å integrere seg?

Programmet er sendt tidligere

Reality-/dokumentarserie i 12 deler
Produsert av Strix
Prosjektleder, NRK Underholdning: Per Selstrøm
Line producer, Strix: Malin Østli
Pressekontakt:Mette K. Skjong (tlf 90 18 38 38),
Publikum bes kontakte Publikumservice:info@nrk.no
LENKER
  • Hjemmeside