Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. november 2007 kl 18.30 Thomas P.

Jakten på far

Thomas (Jesper Flintegård Schøyen) får hjelp av kameraten Fredrik (Felix Jatta) i letingen etter faren. (Foto: Mari Karoline Knudsen, NRK)
Thomas (Jesper Flintegård Schøyen) får hjelp av kameraten Fredrik (Felix Jatta) i letingen etter faren. (Foto: Mari Karoline Knudsen, NRK)
Forrige episode uke sluttet med Thomas og faren hans ble overfalt av menn fra legemiddelfirmaet KEMP. Nå våkner Thomas på et ukjent sted – og faren hans er forsvunnet.

Thomas drar til Siss på sykehuset og forteller henne om det som har skjedd. Hun virker sløv og fjern, og sier at de kanskje aldri vil få se faren igjen.

Men Thomas vil ikke avfinne seg med at han har funnet faren sin etter tolv år bare for at han skal bli borte igjen. Han begynner straks å lete etter ham – og ved hjelp av sin unike hørselsevne og kameraten Fredriks oppfinnsomhet, blir Thomas raskt peilet i riktig retning. Men hvordan skal han komme seg inn i bygningen der faren sitter innesperret?

Om serien
På lørdager i høst byr NRK på en vaskeekte thriller for barn, unge og alle som liker god spenning. "Thomas P." er i 11 halvtimes episoder og handler om en 13-åring som oppdager at han har en helt spesiell evne: Han kan høre det andre tenker.

Thomas bor sammen med storesøsteren Siss og adoptivforeldrene deres. Faren og moren deres døde i en bilulykke da Thomas var baby, er de fortalt. Historien starter den dagen Siss påstår at hun hører stemmen til faren. Hun er overbevist om at han ikke er død likevel.

Manus til "Thomas P" skrevet av forfatteren og dramatikeren Petter S. Rosenlund, som blant annet er kjent som medforfatter til NRK-serien "Kodenavn Hunter". Anne Marie Nørholm, som regisserte de populære seriene om Johnny og Johanna, deler ansvaret for regien med Cathrine Simonsen.

Nominert til barnas egen bokpris
Samtidig som serien hadde premiere på TV, ble "Thomas P." av Petter S. Rosenlund lansert i bokform av NRK Aktivum. Boka ble nylig nominert til Arks barnebokpris sammen med med fem andre av årets barneboktitler. Vinneren skal kåres av skoleelever fra hele landet, og prisen deles ut i desember.

På nettsida www.nrk.no/thomasp kan du blant annet se episodene som er vist, og høre boka opplest av Håvard Bakke.

Dramaserie i 11 deler
Egenproduksjon fra NRK Barn og ungdom
I rollene: Jesper Flintegård Schøyen (Thomas), Linn Nystadnes (Siss), Inga Figenschou Eide (Monica), Felix Jatta (Fredrik), Ingjerd Egeberg (Therese), Ingar Helge Himle (Erling), Hilde Grythe (Lisbeth), Anders T. Andersen (Frank), Jon Øigarden (Kongsberg) og Neil Howard (Storm)
Manus: Petter S. Rosenlund
Regi: Anne Marie Nørholm (ep. 1-6) og Cathrine Simonsen (ep. 7-11)
Prosjektleder: Rita Sarnes
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice , tlf 815 65 900, info@nrk.no
Blir også sendt onsdag på NRK1

LENKER
  • Hjemmeside