Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 søndag 16. desember 2007 kl 22.05 Salmer til alle tider

Drømmer og lengsler

Nå er det ikke lenge til julaften, men før det er det lille julaften. For mange er de siste dagene før jul en utrolig hektisk tid. Det er så mye som ikke er gjort!

Andre igjen begynte veldig tidlig og nyter de siste dagene før jul. "Salmer til alle tider" kan være et stille rom…et rom der drømmer og lengsler finner ord gjennom vakker musikk.

Men vi begynner ikke med musikk. I et arkivopptak hører vi Astrid Sommer i et arkivopptak i adventsalmen "Rydd vei for Herrens komme". Hun får tonefølge av Chorus i Grundtvigs salme "Blomstre som en rosengård".

Ja, kanskje vi trenger å rydde bort noe for å gi plass for drømmene våre og våre innerste lengsler. Det gjør Carola i sin nye juleplate der vi henter fram "När det lider mot jul."

Det handler om å rydde plass for stillhet og ro, og hva passer bedre enn å lytte til Aage Kvalbein og Iver Kleive." Meditasjon og ettertanke blir det også når Ingunn Grude Olsson synger "Og det skjedde", en vakker julemelodi av Per Tveit. Göran Fristorp synger "Den fagreste aften" før Siri Nordli Leirvik gir oss disse tankene:

"Stille, stille kom advent… for å gi den store glede…. ro til travle små her nede."

Forrige salmenøtt
Vinnere av salmekruset siste uke ble Bodil Pedersen fra Bergen, Gunvor Bakken fa Rindal og Lars Fivelstad fra Hellesylt.

Ny salmenøtt
Fra hvilken julesalme er strofen "med gledestårer takke Gud" hentet?

Bruk e-post og send svaret ditt her.

Eller skriv på vanlig post:
Salmer til alle tider,
NRK,
7005 Trondheim.

Ikke salmer lillejulaften
Trekkinga av salmenøtta skjer søndag 30. desember. Neste søndag er det nemlig lille julaften, og da sender NRK det tradisjonsrike programmet "Mens vi venter" med Margrete Holt som programleder, et program som vi anbefaler på det varmeste.

Så anbefaler vi programmet "Jula varer helt til pinse" som sendes 1. juledag kl. 19.03! Da får du møte TV2-pastor Egil Svartdal i samtale med Helge Gudmundsen.

Salmeønsker fra 6. januar
Har du forresten sendt inn ditt salmeønske? Fra og med søndag 6. januar er det lytterne som bestemmer salmemenyen i "Salmer til alle tider". Ta pennen fatt eller send en e-post her.

Salmer til alle tider ønsker deg en velsignet julehøytid!