Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 20. september 2005 kl 22.30 Safari

Ny sesong med Safari

Marte Spurkland er programleder for Safari. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Marte Spurkland er programleder for Safari. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I høstens første Safari har programleder Marte Spurkland møtt forfatteren Salman Rushdie i London. De snakker om de mørke kreftene i menneskene og i litteraturen. I tillegg skal vi bli kjent med multikunstneren Matias Faldbakken og maleren Wenche da Cruz, og bli med på en svært destruktiv festival…

Salman Rushdies siste roman "Shalimar og klovnen" kommer på norsk i september. Til Marte Spurkland forteller han blant annet om den gangen han har vært aller sintest – da han så et bokbål der hans egne bøker ble kastet på flammene.

Kreativ aggresjon
Reporter Charlotte Thiis-Evensen har møtt multikunstneren Matias Faldbakken i Venezia og i Oslo. Faldbakken er kjent for å ha et temmelig aggressivt uttrykk i verkene sine, men som person er han ikke spesielt sinna. Hvorfor er aggressivitet en så god drivkraft i en kreativ skapelsesprosess?

Kunst som terapi
Maleren Wenche da Cruz har gjort det til et prosjekt å bearbeide sin sorg over tapet av sin sønn gjennom sin kunstneriske virksomhet. Kan kunst fungere som terapi? Reporter Arild Jonsjord har møtt henne hjemme og på utstillingsåpning i New York.

Destruktiv festival
Reporter Tina Waldø-Jensen har deltatt i Destruction Derby, nord for Seattle i USA. Dette er en festival for mer eller mindre vågale bilførere, og målet med festivalen er å kræsje så mye som mulig. Det finnes en rekke grener innen Destruction Derby, og Safaris fryktløse reporter deltok selv i ett av dem.

Designåret 2005
2005 er det internasjonale designåret, og derfor kommer Safari til å gi design litt ekstra oppmerksomhet. I hvert program i hele høst skal reporter Sven-Erik Helgesen presentere et godt norsk designobjekt.

Egenproduksjon fra NRK Kultur (2005)
Programleder: Marte Spurkland
Reportere: Thor Oreld, Leon Mathisen, Charlotte Thiis-Evensen, Tina Waldø-Jensen, Sven Erik Helgesen, Atta Ansari, Arild Jonsjord, Helge Semb
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Pressekontakt: e>1, tlf 23 04 86 96/995 39 252