Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. mars 2005 kl 23.15 Inspektør Morse

Morse i fengsel

Sean Bean spiller Alex Bailey i kveldens episode av
Sean Bean spiller Alex Bailey i kveldens episode av "Inspektør Morse" (Foto: Carlton International)
Tre menn sitter i samme fengsel for å ha svindlet til seg flere millioner på 80-tallet. Da en av dem blir funnet død på cella, må inspektør Morse undersøke fengselet nøye.

Entreprenørene Bailey, Thornton og Cryer hadde stor suksess, inntill det viste seg at de hadde stjålet flere millioner fra sine investorer. Alle tre ble dømt og soner nå straffen i samme fengsel. Så blir Cryer funnet død i sin egen celle.

Dødsfallet ser først ut som et hjerteinfarkt, men patologens rapport viser raskt at det dreier seg om mord. Inspektør Morse og betjent Lewis etterforsker i fengselet for å finne ut mer om miljøet der. De må trå varsomt rundt fengselsdirektøren, som er bekymret for institusjonens rykte.

Om serien
Inspektør Morse (John Thaw) er en håpløs romantiker med sterk lidenskap for ekte øl, vanskelige kryssord og klassisk musikk. Han er svak for kvinner og ikke særlig tøff når det gjelder lik. Likevel har han sterk intuisjon når det gjelder mennesker, noe som gjør ham til en fremragende drapsetterforsker.

Inspektør Morses partner, betjent Lewis (Kevin Whatley), er praktisk og jordnær, og har et øye for detaljer som har hjulpet Morse ut av vanskelige situasjoner mer enn en gang. De to utfyller de hverandre.

Historiene om inspektør Morse er blitt en av verdens mest populære detektivserier. Serien er vist i over 200 land og har tiltrukket seg et publikum på over 750 millioner seere. Kritikerne slutter ikke å rose den sympatiske etterforskeren opp i skyene.

Britisk kriminalserie
Originaltittel: Absolute Conviction
I rollene: John Thaw, Kevin Whatley,
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 72 36