Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 10. juli 2000 kl 23.10 Reklamekongen

Reklamekongen (t)


NRK2 mandag 10. juli kl 23.10
Reklamekongen (3:10)

Urent spill

Jack McLaren som nylig har startet sitt firma, McLaren & Associates, forsøker i kveldens episode å stjele reklamekontrakten til et flyselskap fra et annet reklamebyrå.

Men flyselskapets eier, Bob Bertram jr. (Gregory Jbara), forkaster Dobbs utsøkte kunstverk og insisterer i stedet på å bruke en tåpelig tegneseriefigur til å reklamere for flyselskapet. Dobbs skjønner snart at Jack vil gjøre hva som helst for å tilfredsstille Bob jr. for å få kontrakten. Til alles overraskelse forlater han McLaren & Associates.

Som vanlig har Jack store problemer med å uttrykke følelser, men han klarer å få Dobbs til å forstå at han ikke kan arbeide uten ham. Jack inngår en avtale med Bob jr.\'s dominerende mor. Hun overtaler sønnen til å skifte mening og likevel bruke Dobbs\' reklameopplegg. Som en del av avtalen må Bruno, som er tekstforfatter i McLaren & Associates, akseptere å gå ut med Bob jr.\'s mor. Og Dobbs kan komme tilbake til firmaet med æren i behold.

Om serien
I denne amerikanske komiserien møter vi Tom Selleck som Jack McLaren, en av reklamebransjens største stjerner, men også en av de mest selvopptatte. Jack lever og ånder for sitt livsmotto: La aldri kunden få inntrykk av at du er et vanlig menneske. Men han får stadig større problemer med å etterleve dette livsmottoet. Et feilskjær fører til at reklamebyrået mister en kjempekontrakt og Jack og hans team mister jobben.

Men Jack McLaren vet råd. Han leier en forfallen lagerbygning og starter sitt eget firma, McLaren & Associates, og hyrer sine tidligere kolleger. Det lojale teamet rundt ham består
av den dyktige og humørsyke kreative leder Carl \"Dobbs\" Dobson, den smiskende tekstforfatteren Bruno Verma, Jacks sexy assistent Beverly Andolini og teamets regnskapsfører Erica Hewitt.

Jacks 18 år gamle datter Alex (Hedy Burress) spiller også en viktig rolle i serien. Hans kone Clare (Joanna Kerns) - som har forlangt skilsmisse - dukker dessuten opp med ujevne mellomrom.

NRK2 mandag kl 23.10

Bilde
Denne tåpelige tegneseriefiguren blir gjenstand for debatt i kveldens episode av \"Reklamekongen\". Fra venstre: Jack McLaren, Carl \"Dobbs\" Dobson, Beverly Andolini og Bruno Verma.

Amerikansk komiserie
Originaltittel: The Closer
Manus: Tad Quill
Regi: Andrew D. Weyman
I rollene: Tom Selleck, Edward Asner, David Krumholtz, Penelope Ann Miller, Suzy Nakamura, Hedy Burress, Joanna Kerns m.fl.
Pressekontakt: Anne- Marie Astad, tlf 23 04 98 41