Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 25. desember 2008 kl 23.05 Almost Famous

70-tallet – rockens gullalder

Bandet Stillwater med skribent William (Patrick Fugit) og groupies (Foto: DreamWorks Pictures)
Bandet Stillwater med skribent William (Patrick Fugit) og groupies (Foto: DreamWorks Pictures)
Året er 1973, og 15 år gamle William lever og ånder for musikk. Han får sjansen til å dra på turné med et band, som frilanser for Rolling Stone Magazine.

Å skrive for et av de mest prestisjetunge musikkmagasinene i verden, er ikke alle gitt, langt mindre en 15 åring. Men etter at Williams storesøster flyttet hjemmefra og etterlot seg en fantastisk platesamling, er gutten fortapt for alltid, og hans største ønske er å bli musikkskribent.

Det hører med til historien at det var den overbeskyttende moren som drev søsteren hjemmefra, en mor som har spesielle oppfatninger om rock.

Turné
Williams engasjement fanger Rolling Stones oppmerksomhet, og hans første oppdrag er å skrive om Stillwater, et up and coming band". Han skal lage portrettintervjuer av bandmedlemmene.

Unggutten blir med Stillwater på turné, og befinner seg snart i bandets innerste krets. Han oppdager turnélivet fra innsiden på godt og vondt, og treffer karismatiske Penny Lane, en av groupiene som på eget initiativ og utsagn har "lagt opp".

Det viser seg fort at jakten på den gode historie er ingen enkel sak. Samtidig må han rapportere hjem til sin svært bekymrede mor.

Om filmen
Filmen er skrevet og regissert av Cameron Crowe, som delvis baserer historien på sin egen fortid. Crowe var 15 år gammel da han startet sin journalistkarriere i 1973. Ett år etterpå var han fast medlem av redaksjonen i Rolling Stone. Han ble senere redaktør.

"Almost Famous" ble nominert til fire Golden Globes.

Crowe er også mannen bak blant annet "Jerry Maguire" og "Singles".

Originaltittel: "Almost Famous"
Med Patrick Fugit (William Miller), Kate Hudson (Penny Lane), Billy Crudup (Russell Hammond), Frances McDormand (Elaine Miller), Jason Lee (Jeff Babe) og Zooey Deschanel (Anita Miller)
Regi: Cameron Crowe
Pressekontakt: Hans T. Wiig , tlf: 23 04 96 23
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no