Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 29. oktober 2009 kl 21.30 Forbrytelsen 2

Problemene tårner seg opp

Strange (Mikael Birkkjær) og Lund (Sofie Gråbøl) må forsøke å finne resten av gruppens medlemmer, siden alt nå tyder på  at det er den samme gjerningsmannen som er på ferde igjen. (Foto: Tine Harden)
Strange (Mikael Birkkjær) og Lund (Sofie Gråbøl) må forsøke å finne resten av gruppens medlemmer, siden alt nå tyder på at det er den samme gjerningsmannen som er på ferde igjen. (Foto: Tine Harden)
Raben er fortsatt på flukt. Han har avtalt å møte en av kameratene fra Gruppe Ægir, men kommer for sent.

Samtidig står politiet overfor enda et offer, og alt tyder på at det er den samme gjerningsman. Etterforskerne forsetter sitt intense arbeid, men politiets sikkerhetstjeneste er ikke lenger overbevist om at Brix og hans mannskap er på rett spor.

I de politiske kretser er justisminister Thomas Buch presset hardt av både opposisjonen og statsministeren i forhold til de aktuelle politiske forhandlingene. Så får han plutselig vite noe om sin forgjenger som kommer fullstendig overraskende på ham.

Om serien
Den populære, danske krimserien Forbrytelsen, som sist holdt seerne spent på pinebenken i 20 uker, er nå igang med ti nye episoder.

I en tid preget av terror blir en kvinnelig advokat funnet mishandlet og drept under svært spesielle omstendigheter. Jakten på gjerningsmannen blir omdreiningspunktet for en heseblesende triller som involverer Politigården, Christiansborg (det danske folketinget) og Forsvaret. Tre vidt forskjellige personer får plutselig avgjørende innflytelse på hverandres liv. Den ene er den tidligere assisterende kriminalsjef Sara Lund, den andre, den nyutnevnte justisministeren, Thomas Buch, og den tredje er en fengslet soldat og familiefar, Jens Peter Raben.

Dansk kriminalserie i 10 deler. 2009
Danmarks Radio (DR)
Manus: Torleif Hoppe, Michael W. Horsten og Søren Sveistrup
Regi: Kristoffer Nyholm
Med: Sofie Gråbøl, Nicolas Bro, Ken Vedsegaard, Mikael Birkkjær, Morten Suurballe, Preben Kristensen, Charlotte Guldberg, Stine Prætorius, Flemming Enevold m.fl.

Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900