Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 18. august 2002 kl 20.10 Pilot Guides: Hellas

Fra øy til øy i Hellas

Den reisende reporter Megan McGormick i samtale med grekere.
Den reisende reporter Megan McGormick i samtale med grekere.
Reporter Megan McCormicks tar oss med på rundtur på de vakre greske øyer i Joniske hav og Egeerhavet, et av Europas mest populære reisemål.

Øya Hydra er ett av stedene Megan velger seg. I juni hvert år finner Miaoulia-festivalen sted her til minne om frigjøringskampen fra Tyrkia rundt 1800. Øyboerne kler seg i tidsriktige kostymer og iscenesetter sjøslag - før de kaster seg inn i dansen som varer langt ut i de små timer.

Patmos blir også viet et besøk. Patmos, som ligger nært Tyrkia, er et hellig mål for kristne idet øya er det eneste stedet i Europa hvor Gud visstnok skal ha vist seg. Til Patmos strømmer derfor pilegrimene, som muligens smaker på øyas velrenommerte blekksprut når de kommer frem.

Ikke overraskende ønsker Megan å se Mykonos. Mykonos har rykte på seg for å være dyr og glamorøs, og folk kommer hit på grunn av det ville nattelivet og strendene. Megan derimot leier seg en motorsykkel og oppdager helt andre sider ved øya.

Arkeologi, greske guder og sjøfareren Odysseus står ellers sentralt på Megans rundtur som også går til blant annet Santorini, Kreta og Gavdos.

Om serien
Lonely Planet er et velkjent begrep for de reisevante, og Pilot Guides er en fortsettelse av den populære serien. Ryggsekk-reisende Ian Wright, Megan McCormick, Justine Shapiro og Estelle Bingham tråkler seg verden rundt i løpet av seriens 13 programmer.

Også i Pilot Guides er koffert bannlyst. Det samme er overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Pilot Guides´ reportere tar oss med til steder som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne.

På sin særegne og morsomme måte tar seriens ryggsekk-reportere oss med til Kina, California, Georgia og Armenia, Tyskland, de greske øyer, Tunis og Libya, Nord-Italia, Polynesia, Portugal, Australia, Skottland og Venezuela.

Innkjøpt engelsk serie
Originaltittel: Pilot Guides – The New Ultimate Travel Guide Series
Produksjon: Pilot Film and TV Productions
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilder
1. Den reisende reporter Megan McGormick i samtale med grekere. (Foto: Martha Wailes/Discovery Communications/Pilot Productions)
2. Pilot Guides reporter Megan McCormick er på rundtur på de greske øyer. (Foto: Martha Wailes/Discovery Communications/Pilot Productions)
3. Pilot Guides tar oss I kveld med til de greske øyer. ((Foto: Martha Wailes/Discovery Communications/Pilot Productions)
LENKER
  • Les mer 
  • Les mer