Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 30. mars 1999 kl 22.30 Påskegrøss: Inkognito

Påskegrøss: Inkognito (t)


NRK2 tirsdag 30. mars kl 22.00
Påskegrøss: Inkognito (1:4)

Britisk science fiction-thriller

Fotografen Steve Blake (Douglas Hodge) er eneste vitne til en grusom bilulykke hvor føreren forsvinner i et inferno av flammer. Men da Steve neste dag oppsøker den omkomnes enke, får han sitt livs sjokk. Han skjønner snart at han har med mektige krefter å gjøre, men kan ikke la saken ligge.
Dette er opptakten til den britiske thrillerserien som NRK2 sender i påskeuka. \"Inkognito\", eller \"The Uninvited\" som serien heter på originalspråket, presenterer den utenkelige muligheten at vi holdes i et jerngrep av en fremmed invasjonsstyrke - uten at noen ser ut til å ha lagt merke til det. Men hvem er de fremmede? Hvor kommer de fra? Og hva ønsker de å oppnå?
Ideen til denne fire timer lange science fiction-thrilleren hadde Leslie Grantham. Han spiller for øvrig politiavdelingssjef Philip Gates i serien. Serien er skrevet av Peter Bowker og regien er ved Norman Stone.

Død mann lever
I første episode blir fotografen Steve Blake, som den eneste, vitne til en fryktelig bilulykke hvor direktøren for British Nuclear Power omkommer i en eksplosjonsartet brann. Men neste dag møter Steve \"den døde\" James Wilson (David Allister) i levende live! Wilson bekrefter at det var hans bil som gikk opp flammer, men benekter at han selv satt bak rattet.
Går til pressen
Alt hemmelighetskremmeriet rundt saken gjør Blake mistenksom. Han kontakter sin ekskone Joanna Ball (Sylvestra le Touzel), en innflytelsesrik journalist i en stor avis. Det har nylig vært flere tilfeller der antatt avdøde personer har stått opp fra de døde. Og i alle tilfellene har det dreid seg om samfunnstopper. Det andre fellestrekket er at alle sakene er blitt etterforsket av politiavdelingssjef Philip Gates.
Steve drar til Norfolk-kysten der ulykken skjedde, hvor han oppdager at havet skjuler en forferdelig hemmelighet....
Spenningsserie
- \"Inkognito\" er framfor alt en spenningsserie, sier regissøren Norman Stone. Han håper at seerne vil bli så engasjert i historien at de vil forsøke å gjette seg til hva som kommer til å skje.
- Som all science fiction berører \"Inkognito\" vår frykt og våre bekymringer. En invasjon av fremmede fra verdensrommet er bare en metafor, forklarer produsenten Ruth Boswell. - Den reiser spørsmål om makt og kontroll og om hvor lite vi egentlig vet eller forstår av den verden vi lever i.
NRK2 tirsdag kl 22.30

Bilder (via Scanpix, Data-tv/Internett)
1. Douglas Hodge spiller fotografen Steve Blake.

2. Leslie Grantham spiller politiavdelingssjef Philip Gates.

Britisk thriller i fire deler
Originaltittel: The Uninvited
Regi: Norman Stone
Manus: Peter Bowker
I rollene: Douglas Hodge, Leslie Grantham, Lia Williams, Sylvestra le Touzel
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41