Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 14. april 2001 kl 22.45 Møte med Bille August

Møte med Bille August (t)

NRK2 lørdag 14. april kl 22.45
Møte med Bille August

Om kjærlighet og svik

Han har hatt suksesser med storfilmer som \"Pelle Erobreren\" og \"Åndenes hus\". Som barn søkte han inn i en fantasiverden, bort fra farens avstraffelser. Som voksen misbrukte han kvinner av angst for selv å bli avvist. Men troen på kjærligheten har Bille August aldri mistet. På NRK2 i kveld møter Reimer Bo den kjente, danske filmregissøren til en samtale om kjærlighet og svik.

53 år gamle Bille August er med i en programserie der Reimer Bo en gang i uken inviterer en kjent danske til en nærgående prat om livets små og store spørsmål. Felles for Reimers gjester er at de har opplevd både kriser og stor suksess. De er dessuten ikke redde for å snakke om sine personlige meninger og erfaringer på en alvorlig og uhøytidelig måte.

I programmer forteller Bille August åpent og ærlig om oppvekst, og om moren som døde da han var syv år gammel. Som barn flyktet han bort fra farens avstraffelser og inn i en trygg fantasiverden. Han var ikke i stand til å forsone seg med sin far da mulighetene var der. I voksen alder misbrukte han kvinner av angst for selv å bli avvist.

Tror på kjærligheten
Etter flere korte og brutte forhold møtte Bille August den kvinnen som han ble forelsket i ved første blikk, og som han hadde lyst til å få barn med. Men også forholdet til Pernilla August endte med skilsmisse. Allikevel har han ikke mistet troen på ekte kjærlighet, noe han gripende og sterkt forteller om på slutten av samtalen.

Bille August er mannen bak en lang rekke filmer. Foruten suksessfilmene \"Pelle Erobreren\", og \"Åndenes hus\", har han \"Honningmåne\", \"Tro, Håp og Kjærlighet\", \"Zappa\", \"Frk Smillas fornemmelse for sne\", \"Les Misérables\" og \"Den Gode Vilje\" på sin merittliste. I 1989 mottok han Oscar for årets beste utenlandske film for \"Pelle Erobreren\".

NRK2 lørdag kl 22.45

Dansk dokumentar fra DR
Programleder: Reimer Bo
Pressekontakter: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no og Gunilla Gaarder, tlf. 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no