Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 6. januar 1999 kl 22.30 Dr. Bliss

Dr. Bliss (t)

NRK2 onsdag 6. januar kl 22.30
Dr. Bliss (2:5)

Mystisk dødsfall

En av studentene som er med i et forskningsprosjekt under ledelse av Dr. Sam Bliss (Simon Shepherd), dør under mystiske omstendigheter. Og forsøkene knyttet til utviklingen av en ny malariavaksine stanses umiddelbart.
Dr. Bliss protesterer, men forskningsledelsen stenger laboratoriet øyeblikkelig for å hindre en skandale.

Men da nok en student som var med i forskningsprosjektet dør, blir Dr. Bliss tvunget til å se i øynene at det kan være en sammenheng. Han og forskningsassistenten Dr. Melanie Kilpatrick (Sian Webber) bestemmer seg for å sette i gang en undersøkelse på egenhånd før det skjer flere dødsfall.

Om serien
Simon Shepherd, som mange vil huske fra \"Landsbylegane\", spiller Dr. Sam Bliss i den nye britiske dramaserien på NRK2. Dr. Bliss er en av landets ledende immunologer. For tiden arbeider han med å utvikle en vaksine mot en spesielt farlige type malaria. Og han prøver å finne en kur for forkjølelse. Dessuten har han sitt eget radioprogram. Men hans naturlige nysgjerrighet og utforskende intellekt fører han ofte ut av laboratoriet ved universitetet i Cambridge og inn på andre gåtefulle, noen ganger skremmende, veier.

Siden hans kone døde av Huntingtons sykdom har Sam Bliss oppdratt sine to tenåringsdøtre Zoe (Sarah Smart) og Louise (Zoe Hart) alene.
Forskningsassistenten Dr. Melanie Kilpatrick (Sian Webber) kommer til å spille en viktig rolle for ham både på jobben og privat.

Ideen til tv- serien \"Dr. Bliss\" stammer fra Michael Stewarts romaner fra forskermiljø. Manus til serien er skrevet av Simon Eden, Charles Brent og Richard McBrien. Regien er ved Simon Shore, Chrispin Reece og Richard Standeven. \"Dr. Bliss\" hadde ti millioner seere da den ble vist i Storbritannia.

NRK2 onsdag kl 22.30

Bilde (elektronisk via NTB, Data-tv/Internett)
Dr. Sam Bliss (Simon Shepherd) opplever at to studenter som deltok i hans forskningsprosjekt med utprøving av en ny malariavaksine dør. Sammen med sin forskningsassistent, Dr. Melanie Kilpatrick (Sian Webber), begynner han å undersøke dødsfallene.

Britisk dramaserie i fem deler
Originaltittel: Bliss
I hovedrollene: Simon Shepherd og Sian Webber

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41